Türkiye’de Kaç Kişinin Kripto Parası Var?

Türkiye son yıllarda ekonomik olarak giderek daha kötü istatistikler vermeye devam eden bir ülke olsa da, son dönemde özellikle kripto paralara ilgi giderek artıyor. Geçmişe oranla Türkiye’de nakit para kullanımı her geçen gün azalıyor, her geçen gün banka kartları ve kredi kartları daha fazla kullanılıyor. Avrupa’ya oranla Türkiye’de banka kartı sahibi olan kişi sayısı daha büyük bir hızla artıyor.

Özgür Demirtaş isimli ekonomist ise Twitter’da düzenlediği ankette Türkiye’de kaç kişinin dijital paralara sahip olduğunu gösteren ancak kesin olmayan bir anket düzenledi.

130 bin insanın oy verdiği* ankette %12 oranla ‘dijital para nedir bilmiyorum’, %21 oranla ‘evet dijital paraya sahibim’, %67 oranla ‘hayır dijital paraya sahip değilim’ sonucu çıktı.

*Ankette sahte oyların olabileceği, fake hesaplardan yanıltıcı seçeneklerin işaretlenmiş olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!