Twiter CEO’su Bitcoin (BTC) Ağına Katıldı! “Bitcoin Çalışıyor”

Twiter ve Square’nin CEO’su Jack Dorsey’de Bitcoin ağındaki yerini aldı. Ünlü CEO twiter’dan yaptığı paylaşımda ağdaki işlemlerin ve blokların doğrulanmasına yardımcı olmak için kendi “düğümünü” başlattığını ifade etti.

Düğümler Bitcoin ağını çalışır durumda tutmak için çok büyük önem arz ediyor. Ağa katıldığını bir ekran görüntüsüyle duyuran Dorsey “Bitcoin çalışıyor.” twitiyle Bitcoin’de ilk transferin alıcısı olan Hal Finney’e de selam yolladı.

Finney 2014 yılında ALS hastalığı nedeniyle vefat etti. Ancak Bitcoin ağı harekete geçtikten 8 gün sonra 11 Ocak 2019 tarihinde attığı “Bitcoin çalışıyor.” twitiyle yeni bir akım yaratmayı başardı. Dorsey’in de buna atıf yaparak “Bitcoin çalışıyor” tiwiti attığı düşünülüyor.

Düğüm; Bitcoin blok zincirini çalıştıran bir yazılımdır. Bitcoin ağında şimdiye kadar yapılmış tüm işlemleri saklar ve hepsinin geçerliliğini kontrol eder. Ayrıca birisinin ağa işlem göndermesine yardımcı olur. Ağda şu anda 7300 fazla düğüm olduğu biliniyor. Gizli olanlarla birlikte bu rakamın çok daha yükseğe çıkacağı düşünülüyor.

Bitcoin ağına yeni katılan düğümlerin geçmiş tüm işlemleri indirmesi ve doğrulaması gerekiyor. Buda şuanda yaklaşık 325 GB boyutunda bir veri demek. Dorsey henüz %2’lik kısmını tamamlamış durumda.

Düğümler ödül sistemiyle çalışmaz. Her düğüm bitcoin ağının bir kopyasını tutarak genel ağ güvenliğini artırmaya yardımcı olur.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!