Twitter, Elon Musk’a Dava Açtı: İşte Mahkemeye Sunulan Dilekçe!

Kamuoyuna açıklanan mahkeme belgelerine göre Twitter, Elon Musk’ı şirketi 44 milyar dolara satın almaya zorlamak için dava açtı.

Geçtiğimiz hafta Musk, platformda bot ve spam hesaplar olduğu endişesini belirterek anlaşmadan çekilmişti.  Sonuç olarak Twitter, ABD’nin Delaware eyaletinde açılan davaya hazırlık için Watchell, Lipton, Rosen & Katz LLP’yi tuttu.

Dava kripto para yatırımcıları yakından takip ediliyor.

Twitter’ın Elon Musk’a Açtığı Davanın Detayları Neler?

Dava dilekçesinde şu ifadeler yer alıyor:

“Twitter’ı satışa çıkarmak için halka açık bir şov düzenleyen ve satıcı dostu bir birleşme anlaşması önerip imzalayan Elon Musk, görünüşe göre Delaware sözleşme hukukuna tabi diğer tüm tarafların aksine fikrini değiştirmekte, şirketi zarara uğratmakta, faaliyetlerini aksatmakta, hissedar değerini yok etmekte ve çekip gitmekte özgür olduğuna inanıyor.”

Dilekçede daha sonra şu ifadeler yer alıyor:

“Twitter, davalıların birleşme anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerinin özel olarak yerine getirilmesini ve Musk’ın yaptığı anlaşmanın yararının Twitter hissedarları için güvence altına alınmasını talep etme hakkına sahiptir.

Musk ve kuruluşlarının daha fazla ihlalde bulunmaları engellenmeli, birkaç anlaşma koşulunu karşılamak için çalışma yükümlülüklerine uymaları emredilmeli ve bu koşulların karşılanması üzerine anlaşma yapılmasına karar verilmelidir.”

Dün Twitter adına gönderilen bir mektupta Musk’ın anlaşmayı feshetme hamlesinin “geçersiz ve haksız” olduğu vurgulanmıştı.

62 sayfalık dava, Musk’ın şirketle halen devam eden ilişkisini detaylandırıyor:

“Elon Musk, birleşme anlaşmasının gerektirdiği gibi piyasadaki gerilemenin maliyetini üstlenmek yerine, bunu Twitter’ın hissedarlarına yüklemek istiyor.

Bu, Musk’ın bu yılın başlarında şirkette açıklanmayan miktarda hisse satın almaya başladığı ve gerekli bildirimde bulunmadan pozisyonunu büyütmeye devam ettiği zamandan bu yana Twitter’a ve hissedarlarına karşı uyguladığı taktiklere benzer bir durumdur.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!