Ünlü Analist Bitcoin’de (BTC) Dip Göründü Dedi: 100k İçin Tarih Hedefini Verdi!

Charles Edwards Bitcoin (BTC) madencilerin davranışları, işlem faaliyetleri, elektrik tüketimi ve 2009-2020 döngülerinin düşüş/yükseliş dönemlerine ilişkin önemli göstergelerin performansını takip etti ve sektörün bir sonraki rallinin eşiğinde olabileceğini iddia etti.

“Bitcoin’de Benimsenme Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde”

İlk olarak, en az 0.1 Bitcoin tutan cüzdan sayısına dayanarak BTC’nin benimsenmesinin tüm zamanların en yüksek seviyesinde (ATH) olduğunu belirtti. Ayrıca, Bitcoin fiyatı, tarihsel olarak boğalar için geçerli bir sinyal olan Küresel Bitcoin Elektrik Maliyeti göstergesinin altında seyrediyor.

Ayrıca, Bitcoin madenci kapitülasyonu da sona ermiş olabilir. Bu hacim göstergesine göre, Bitcoin son yedi yılda hiç bu kadar ucuz olmamıştı. Hash Ribbon dinamik göstergesine göre de, en tehlikeli düşüş baskısı tetikleyicisi olan madencilerin kapitülasyonu sona erdi.

Edwards, zincir üzerindeki işlem akışına dayalı olarak bir ağın “değerini” gösteren en eski kripto para ekonomisi ölçütlerinden biri olan Dinamik Aralık NVT’nin de yeşil bölgede olduğunu söylüyor.

Bir sonraki ölçüm serisi olan SLRV Ribbons, Dormancy Flow, HODL Waves ve Long-Term Holders Net Unrealized Profit/Loss, “diamond hands” tarafından satış olasılığını göstermek için tasarlanan bir ölçüt. Analiste göre tüm bu ölçütler halihazırda “boğa” sularında seyretmektedir, dolayısıyla satışla ilgilenen herkes çoktan satış yapmış olabilir.

Ayrıca Edwards, Bitcoin’i yeni zirvelere çıkarmaya aday büyük hacimli stablecoin’lere de dikkat çekti. Analiste göre bu paralar piyasadan çekilmedi ve bir kenarda bekliyor.

Ana stabilcoinler USDC ve USDT’ye bakıldığında, piyasa her zamankinden daha fazla hedge edilmiş durumda. Analiste göre insanlar piyasadan çıkmak isteselerdi paralarını stablecoinlerde tutmazlardı.

Analist son olarak, her döngünün 780. ve 1020. günleri arasındaki dönemin BTC için iyi geçtiğini de iddia etti.

Edwards’ın oluşturduğu Bitcoin Enerji Değeri modeli, BTC fiyatının 2025 yılına kadar 100.000 dolara yükseleceğini tahmin ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (4)