Ünlü Analist Bitcoin’i Nasdaq’ın Eski Dönem Hareketlerine Benzetti ve Tahminini Açıkladı

Kripto para sektörünün yakından takip ettiği analistlerden birisi olan Altcoin Psycho, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında önemli bir uyarıda bulundu. Analist, şu anki grafiğin, 2000’li yılların başlarında Nasdaq’ın yaşadığı fiyat hareketini anımsattığını aktardı.

Ünlü analiste göre 2003 yılından 2008 yılına kadar görülen Nasdaq fiyat hareketliliği şu an BTC için geri döndü ve durum bir hayli zorlu olabilir.

BTC Fiyatında 30.000 Dolar Tehdidi

BTC fiyatının son hareketlerini ele aldığı videosunda konuşan ünlü isim, açıklamasının devamında şunları vurguladı:

Grafiğe bakıldığında 2003 yılında ciddi bir düşüş trendi yaşandığı görülüyor. Bunun devamında ise 2004 yılında çifte dip görüldü ve yükseliş başladı. 2005 yılında ise Nasdaq inanılmaz bir parabolik yükseliş yakaladı. 2005 yılındaki Nasdaq hareketi bana şimdinin kripto para hareketini anımsatıyor. Bu yükseliş geldikten sonra ise 2006 yılındaki dip tekrar görülebilir. Son olarak da 2009 yılında her şeyin silinip süpürüldüğü ayı piyasası başlıyor.

Analist, senaryonun tamamen beklediği gibi ilerlemesi durumunda hafif bir sahte yükseliş daha bekliyor. Bunun devamında gelecek olan şey ise tahmin edilebileceği gibi 29.000 dolar seviyesi ve sert düşüş. Analiste göre Btc 28.000 dolar desteğine kadar sert bir düşüş yaşayacak ve ancak burada bir süre yatay seyrettikten sonra yeniden harekete geçebilecek.

Bugün ABD tarafından gelen olumlu sinyaller ile yükseliş yaşayan BTC için, her ne kadar Altcoin Psycho korkutan bir yorumda bulunsa da şu an genel hava yükselişlerin devam edeceği yönünde.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!