Ünlü analist “Elimdeki BTC’lerin Neredeyse Tamamını Sattım!”

CNBC’nin tanınan yüzü ve eski bir hedge fon yöneticisi olan Jim Cramer, elindeki BTC’lerin neredeyse tamamını elden çıkardığını belirterek yatırımcıları ABD ve Çin hükümetlerinin politikalarına karşı uyardı.

Bitcoin özellikle Çin’den arka arkaya gelen yasaklama haberlerinin ardından sert düşüşlere sahne oldu ve gün içerisinde 30 bin doların altını görerek endişeleri artırdı. An itibarı ile 29.900 dolardan işlem gören lider kripto para birimi bu konumuyla bu sene kırdığı 65 bin dolarlık rekorun ciddi şekilde altında seyrediyor.

Cramer’a göre Bitcoin’in eski şaşaalı günlerine geri dönmesi Çin ve ABD hükümetlerinin olumsuz tutumları sebebiyle çok da mümkün görünmüyor.

Cramer piyasayı ele aldığı son yazısında ilk etapta Çin’i mercek altına aldı ve Çin’deki yasakların asıl sebebinin ülkedeki rejimle alakalı olduğunu ve Bitcoin’in merkeziyetsiz yapısı sebebiyle mevcut rejime doğrudan bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Öte yandan siber saldırıların ve kripto paraların yasadışı amaçlarla kullanımının ABD hükümeti tarafından olumsuz karşılandığını ve özellikle Koloni Boru Hattı saldırısı sonrasında Bitcoin karşıtlığının giderek güçlendiğini belirtti.

Aslında Cramer Çin’deki son gelişmelere kadar Bitcoin yanlısı bir tavır çizmesiyle tanınıyordu ancak yakın zamanda gelen peşi sıra olumsuz haber sonrası bu tavrından dönmüşe benziyor.

Bitcoin’in düşüşünün ardında her ne kadar Çin’in aşırı baskıcı tavrı varmış gibi görünse de aslında ateşi ilk körükleyen isim Elon Musk oldu. Musk’ın Bitcoin’i yeterince “yeşil” bulmaması ve karbon salınımına olumsuz etkileri olduğunu iddia etmesinin ardından adeta ekmeğine yağ sürülen ve bir noktadan sonra cadı avına başlayan Çin izlemiş olduğu aşırı baskıcı tavırla Bitcoin için işlerin bu noktaya gelmesine neden oldu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (15)

  • Bu yorumcu analist aptal veya salak! 1- Bitcoin dahil olmak üzere bütün kripto paralar merkeziyetli! 2- Kripto paraları Bitcoin endeksli fiyat düşmesi, düzeltmesi denilen ucube yalandan kurtarmak şart! 3- Bitcoin Çin vs odaklı vampir baronlarının maşası haline gelmiş! 4- ETH Rus baronlarının maşası haline gelmiş! 5- XRP ye karşı büyük operasyon yapılıyor ve XRP buradan kesinlikle büyük zafer ile çıkacak! 6- Leitcoin ve Dash gibi coinler normal değerlerinde zaten... Kısacası işin özeti ayak oyunları tır dönüyor!...

  • Analiz falan hikaye , abd yasaklamıyor kullanışlı hale getirmek için uğraşıyor, Çin kendi parasını çıkardığı için yasak getirdi , çinin bu hamlesi abd nin işine geliyor , abd kripto üssü olmak için çalışıyor, öte yandan kanada gibi ülkeler de kripto para yi destekliyor, dünyada değişim diye bir gerçek var , kimse enayi yada salak değil ki böyle bir sektörün fişini çeksin, zaten fişini cekemezler , 7/24 bankalar arasındaki para transfer sistemi bir kripto sistemdir blockchain dedikleri sistemdir xrp sistemidir , bu isin fişini çektin mi elektriklerin veya internet in kesime uğramasına benzer ,