Ünlü Analist Yatırımcıları Muhtemel Bitcoin (BTC) Felaketi Konusunda Uyardı!

‏‏‎Ünlü kripto tüccarı Tone Vays, Bitcoin (BTC) yatırımcılarını önümüzdeki aylarda yaşanabilecek bir felaket senaryosu için uyardı!

Yeni bir YouTube videosunda 120.000 abonesine seslenen Vays, Bitcoin’in 7 aylık hareketli ortalamasının 20 aylık hareketli ortalamanın altına inme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Vays konuyla ilgili şöyle konuştu:

Bu hareketli ortalama geçidinden kaçınmak istiyoruz. BTC fiyatının mevcut ayda veya gelecek ayda yaklaşık 50.000 doların üzerine yükselmesi lazım. Ancak bu şekilde bir yükseliş olursa bu kesişim rafa kalkar.

Aynı senaryonun daha önce de yaşandığına dikkat çeken ünlü trader, 7 aylık hareketli ortalamanın en son 20 aylık hareketli ortalamanın altına düştüğü tarihte Bitcoin’in değerinin yarısını kaybettiğini hatırlattı.

Daha Önce Yaşandığında Ne Oldu?

2018 Kasım ayında yaşanan bu durumdan sonra BTC fiyatı 6000 dolarlı seviyelerden 3000 dolarlara kadar düşürmüştü. Ancak birbirini takip eden aylarda boğa sezonu başlamış ve 6 aylık bir sürede fiyat 14.000 dolara kadar yükselmişti.

Bitcoin Aylık Grafiği – 2018 yılındaki MA7’nin MA20’yi aşağı yönlü kesmesi

Düşüşün Ardından Boğa Sezonu Gelebilir!

Vays’e göre böylesi bir düşüşte tarih tekerrür ederse yeni bir boğa sezonunu da beraberinde getirebilir.

Kasım 2018’de büyük felaketin ardından yaklaşık 5x yükselen BTC için böyle bir şeyin tekrar yaşanması sonrası durumunda bir boğa sezonu başlarsa hiç şaşırmam

diyen Vays, tüm olumsuz tahminlerine rağmen yüreklere su serpmeyi ihmal etmedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!