Ünlü Bitcoin (BTC) Yatırımcısından, Elon Musk’a Sert Eleştiri

Castle Island Ventures kurucusu ve ünlü Bitcoin (BTC) yatırımcısı Nic Carter, Elon Musk’ın son dönemde Bitcoin’in enerji modeli ile bu kadar çok gündeme gelmesini eleştirdi. Carter, Elon Musk’ın Bitcoin’i “daha yeşil yapacak” kişi olarak görülmesinin yanlış olduğunu belirterek, Musk’ın bu konuda çok fazla bilgiye sahip bile olmadığını ima etti.

“Elon Musk, Bitcoin Madenciliğini Daha Yeşil Yapacak Kişi Değil”

Carter, Tesla CEO’sunun şu an kripto para sektörü tarafından şüpheyle yaklaşılan birisi haline geldiğini belirtirken, Bitcoin madencilerinin yine de bu kapsamda önemli adımlar attığını vurguladı.

Elon Musk, Bitcoin madenciliğinin “yeşil ve çevreci” olmadığını vurgulayarak aslında fiyatın tepetaklak olmasına yol açmıştı. Elon Musk bir süre sektörün tepetaklak olmasına göz yumarken geçtiğimiz günlerde tam tersi yönde bir açıklamada bulundu. Kuzey Amerika içerisindeki Bitcoin madencileri ile bir toplantıda bir araya gelen Musk, Bitcoin madencilerinin umut veren planlar açıkladığını belirtti.

Nic Carter ise burada piyasanın fiyatlaması gereken temel gelişmenin Elon Musk’ın tweetinden çok madencilerin girişimleri olduğunu belirtti. Elon Musk’ın Bitcoin madenciliğini daha yeşil yapma konusunda doğru insan olmadığını ifade eden Carter, Tesla’nın yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Tesla özellikle Çin içerisindeki fabrikasında karbon emisyon kurallarına uyamadığı gerekçesiyle çok fazla eleştiri altındaydı. Tesla’nın bu sorunu aşamadan Bitcoin’i eleştirmesi ise tepki çekmeye devam ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (3)

  • Gören de musk dedi diye fiyat düştü sanacak ciddi ciddi. Haber akışı neden değil sonuçtur. Nokta.

    • Siz ne zannediyorsunuz açıklarsanız seviniriz. Muskun btcnin düşmesinde payı çoktur. bununun tartışılacak bir tarafı bile yok