Ünlü CEO Saylor’a Göre Apple, Kripto Para Sektörüne Girebilir!

MicroStrategy’nin milyoner CEO’su Michael Saylor, Ağustos 2020’den beri yaptığı Bitcoin alımları ile sektörün en önemli isimlerinden birisi haline geldi. Saylor, lider kripto para birimine koşulsuz bir şekilde güveniyor ve BTC fiyatı 28.000 dolara gerilediğinde bile buna olan inancını kaybetmediğini vurguladı. Saylor, kripto paraları geleceğin mülkleri olarak gördüğünü ifade ettiği güncel röportajında, Apple’ın kripto para sektörüne girişine de değindi.

Apple, Nasıl Bitcoin Sektörüne Girecek?

Saylor, dünyanın en büyük, en kazançlı bankasının Apple olabileceğini ve bunu Bitcoin ödemelerini başlatması ile gerçekleştirebileceğini belirtti. Bitcoin’in eşsiz potansiyelinin herkes tarafından fark edildiğini ancak riskler nedeniyle bunu yapmaktan korkulduğunu belirten Saylor, önünde sonunda her kurumun bu sektöre ayak uyduracağını ifade etti.

MicroStrategy an itibarıyla 105.000’den fazla BTC tutuyor olsa da Apple farklı bir yoldan da sektöre girebilir. Saylor’a göre Apple, Google ve Facebook gibi şirketler kendi uygulamalarına Bitcoin entegrasyonu kurabilir ve işletmelerini geliştirebilir. Böylelikle bu şirketler kendi ekosistemleri içerisinde Bitcoin’i kullanabilir ve elindeki BTC miktarını arttırabilir.

Ünlü isim, El Salvador, Türkiye, Küba, Japonya veya Rusya gibi ülkelerin Bitcoin alması durumunda da merkez bankası dengelerini koruyabileceğini belirtti. Saylor’a göre Apple’ın BTC ödemesi kabul etmesi, şu an şirket için en kazançlı yol gibi gözüküyor.

Apple ise kısa süre önce ortaya çıkan bütün iddiaları reddetmiş ve asla kripto para ile ödeme alma planının konuşulmadığını vurgulamıştı. Bunun ileride konuşulup konuşulmayacağı ise netlik kazanmadı ve ancak Apple da teknolojiye ayak uydurmak zorunda kalabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!