Ünlü Milyarder: “ABD 1934’de Altın’ı Yasakladı, Sıra Bitcoin’de (BTC)!”

Dünya’nın en büyük hedge fonu Bridgewater Associates’in kurucusu milyarder yatırımcı Ray Dalio, Yahoo Finance ile yaptığı röportajda Bitcoin’e ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yakında yayınlanacak olan ”Değişen Dünya Düzeni” isimli kitabına atıfta bulunan ünlü milyarder altının geçmişi ile Bitcoin’in geleceğinin benzer olacağını iddia etti.

”1934 yılında ABD hükümeti para ve kredi ile rekabet edebilecek bir servet deposu istemiyordu. Bu nedenle Altın Rezerv Yasası’nı çıkararak bireylerin altın sahibi olmasını yasadışı hale getirdi.”

Bugün ABD’de 1934’e benzer bir ekonomik durum yaşandığına dikkat çeken Dalio, yüksek borç seviyeleri, düşük faiz oranları ve çok fazla likidite arasında yatırımcılara alternatif olabilecek Bitcoin gibi varlıkların yasaklanabileceğini düşünüyor.

“Her ülke paranın arz ve talebini kontrol etme tekelini elinde tutmak ister. Aksi takdirde ülkeler nezdinde işler kontrolden çıkabilir ve kendileriyle rekabet edebilecek paralar piyasanın dengesini bozabilir.”

1934 yılında altının başına gelenlerin bugün Bitcoin için de olası olduğunu düşünen Dalio, yakın zamanda Bitcoin’i yasaklayan Hindistan örneğinin iyi incelenerek sonuçlarının takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bitcoin’in artılarından da bahseden Dalio, “Bitcoin son 10 yılda kendini kanıtladı. Bu süreçte saldırıya uğramadı. Önemli bir takipçi kitlesi oluşturdu. Bir anlamda zenginlik deposu olarak alternatif oluşturdu.” dedi

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (4)

  • Bence bu adam gerçekten bedava zengin olmuş! Lan gerzek ABD altını yasakladı da ne oldu? Hala dünyada altın en değerli faydalı maden, emtia senin zenginliğine taa..... Dünya değişir altın değişmez! Dünya değişir blokcain sistemi gelişir gider bön!....🇹🇷

    Lütfen bu yorumu yayınlayın!.. Admin....

    • Bence adam zengin olmakta haklı olabilir. Ama sen bu kafayla fakir kalacaksın:)adamın dediğini anlamamışsın