Ünlü Milyarder, Bitcoin’in Bu Düşüşünü Yorumladı: Boğa Bitti mi?

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ile ilgili olumlu açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Novogratz: 56.500 Dolardan Bitcoin Aldım

Goldman Sachs gibi prestijli finans kurumlarında üst düzey yöneticilik yapmış olan Novogratz, Bitcoin fiyatınında 61.500 dolardan 54.300 dolara kadar düşüşünü yorumladı.

Novogratz, CNBC’de gerçekleştirdiği konuşmasında 56.500 dolarlık seviyeden daha fazla BTC aldığını ve almaya da devam edeceğini vurguladı. Ünlü isim bu alımlarına gerekçe olarak ise ABD’deki teşvik ödeme çeklerinin dağıtılmasını gösterdi.

Milyarder isim bu konuda ise yalnız sayılmayabilir. Mizuho Securities tarafından yayınlanan bir gönderide, 40 milyar dolara yakın koronavirüs teşvik ödemesinin direkt olarak kripto para sektörüne akabileceği vurgulandı.

Bunların bir kısmının hisse senetlerine gidebileceği de vurgulanırken çoğunluğu Bitcoin ve kripto paraların oluşturduğu belirtildi. Mizuho’nun anketinin daha önceki yıllarda da doğru sonuç verdiği biliniyor ve bu sebeple yakında bir yükseliş dalgası beklemek mümkün olabilir.

14 Mart tarihinde ise bu büyük yükseliş öncesinde long pozisyonlara yönelik bir operasyon çekilmiş olabilir. 14 Mart ve 15 Mart tarihlerinde yaşanan düşüş ile likidasyon yaşayan pozisyonların toplam miktarı 3 milyar doların üzerine çıkmıştı.

Bu durum kripto para piyasasında ciddi bir panik yaratsa da kurumsal yatırımcılar ve Novogratz gibi isimler yükselişin yakında tekrar etkisini göstereceğine inanıyor. BTC fiyatı ise 55.000 doların üzerine yeniden çıkarak Novogratz’ın ifade ettiği gibi ilerlemeye başladı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!