Ünlü Yatırımcı Ve Analist: “Bitcoin (BTC) Kısa Vadeli İkili Dip Oluşturuyor Olabilir”

Efsanevi Bollinger Bantları indikatörünü hayata geçiren ünlü finansal analist John Bollinger, Bitcoin’in (BTC) içinde bulunduğu durumu ikili dip (W) formasyonunun dip noktası olarak değerlendirdi.

Büyük Düşüşten Hemen Önce Uyardı!

Bitcoin’deki düşüş sürecinde 42.000 doları işaret eden birçok analistin yanı sıra 43.000 doları mantıksal seviye olarak değerlendiren Bollinger, bu seviyeyi ocak zirvesi ve mart çukuruyla tanımladı.

Bu seviyelerde fiyat hareketinin fazla olduğunu ve bu seviyenin önemli olduğunu savunan analist, yatırımcıları ve diğer analistleri uyardı. Nitekim Bollinger’ın bu uyarısından sonraki gün BTC, 30.000 dolara kadar gelen %30’un üzerinde bir düşüş yaşadı.

Daha Önce Dönüşü Bildi!

Yeni yıla yükselişle başlayan ve 8 Ocak günü 42.000 doları gören ve ardından düşüşe geçen BTC, yaklaşık 20 günde %30’luk bir dip yaşadı.

Bu düşüş sürecinin bittiği ve fiyatın dönmeye başladığı 29 Ocak günü Bollinger Bantlarının duyguları var şeklinde yorumda bulunan Bollinger, Bitcoin için tüm ümitlerin bittiği anda bir ikili dip (W) formasyonu oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Nitekim o günden sonra hızla 58.350 dolarlık zirveye giden BTC, 64.854 dolarlık ATH seviyesinden %43 geride 36.700 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Bollinger, dün attığı tweette de yine daha önceki gibi bir ikili dip formasyonundan bahsederken, BTC fiyatının muhtemel bir dipte olduğunu öne sürdü. Bollinger’ın bu yorumundan sonra BTC, dünden bugüne %10 değer kazandı.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!