USDC CEO’su, Binance’ın Stablecoin Kararı Hakkında Konuştu!

Circle (USDC) CEO’su Jeremy Allaire, dün akşam Binance tarafından açıklanan stablecoin düzenlemesi konusunda konuştu.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, dün akşam stablecoinler ile ilgili aldığı önemli bir kararı paylaşmıştı. Binance, TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC) ve Paxos USD (USDP) stablecoinlerinin bulunduğu işlem çiftlerini borsadan kaldıracağını açıklamıştı.

Allire, Binance borsasının almış olduğu bu kararı desteklediğini Twitter’dan duyurdu.

TUSD, USDC ve USDP stablecoinleri, borsa tarafından Binance USD’ye (BUSD) 29 Eylül 2022 tarihinde otomatik olarak dönüştürülecek. Kullanıcılar, kendi istekleri dahilinde bu işlemi manuel olarak daha erken bir vakitte yapabilecek.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), borsa kullanıcılarında oluşan kafa karışıklığını gidermek için Twitter’dan bir açıklama yaptı:

“Bu bir delist işlemi değil. Kullancılarımız, hala istedikleri gibi stablecoinleri borsa cüzdanlarımızda tutabilir veya çekebilir. Bu kararımızın temel amacı, borsadaki likiditeyi daha kolay sağlamak. Böylelikle kullanıcılar, işlem çiftlerinde en iyi fiyattan işlem yapabilecek.”

Binance borsasındaki yeni düzenleme ile BUSD stablecoininin hacminin ve kullanımının ciddi miktarda artması bekleniyor.

BUSD, USDT’yi geçebilir mi?

Binance borsası, almış olduğu bu karara lider stablecoin Tether’i (USDT) dahil etmedi. USDT tipi işlem çiftleri borsada aktif olamya devam edecek.

Bazı kripto analistlerine göre, Binance’ın bu kararı BUSD’ye olan talebi arttıracak. Binance, BUSD konusunda diğer büyük borsalar ile de anlaşabilirse, Tether’in tahtı sallanabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!