USDC Dağıtıcısı Circle, Coinin Durumu Hakkında Açıklama Yaptı: 1 Dolara Geri Dönecek Mi?

USDC dağıtıcısı kripto para şirketi Circle, tokenin 1 dolara olan sabit fiyatını kaybetmesinin ardından konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

Resmi web sitesinden yapılan paylaşım ayrıca Circle CEO’su Jeremy Allaire tarafından da paylaşıldı.

Yazı, USDC ekonomisini çevreleyen artan belirsizliği kabul ediyor ve ileriye dönük açık ve şeffaf bir iletişim taahhüt ediyor.

Circle, USDC İşlemlerinin ABD Bankalarının Açılmasıyla Devam Edeceğini Söyledi

Blog yazısı, USDC’nin zincir üzerinde 7/24/365 kullanılabilmesine rağmen, ihraç ve geri ödemesinin ABD bankacılık sisteminin çalışma saatlerine tabi olduğunu açıklıyor.

Yazıya göre sonuç olarak, USDC için likidite işlemleri, ABD’de Pazartesi sabahı bankalar yeniden açıldığında normal şekilde devam edecek. Circle ekibinin, sahip oldukları güçlü likidite ve rezerv varlıklarına dayanarak önemli bir hacmi idare etmek için iyi hazırlandığı bildiriliyor.

Circle ekibi “düzenlemeye tabi bir ödeme tokenı olan USDC, ABD Doları ile 1’e 1 olarak paraya çevrilebilir olmaya devam edecektir” şeklinde bir açıklama yaptı.

Şirketin paylaştığı blog gönderisinde batık Silicon Valley Bank’ın kaderinin bu hafta sonu belirleneceği ve FDIC’nin müşteri varlıklarını tamamen koruyacak bir çözüm önerisinde bulunmasının umulduğu belirtiliyor.

Circle, Silicon Valley Bank’tan Fonları Tamamen Alamasa Bile Açıkları Kendi Kaynaklarıyla Kapatacağını İddia Etti

Şirket, iflas etmiş bankadaki fonların tamamını geri alamaması durumunda olacaklar hakkında da konuştu.

Circle, FDIC’nin SVB’nin durumunu yönettiğinden emin ve fonları almaya hazır. Ancak şirket, FDIC mevduat sahiplerine IOU’lar ve avans temettüler verdiği için SVB’nin %100 oranında iade edilmeyebileceği veya iadelerin biraz zaman alabileceği konusunda uyarıyor. Böyle bir durumda Circle, açıklamasına göre, USDC’nin arkasında duracak ve gerekirse dış sermaye de dahil olmak üzere kurumsal kaynakları kullanarak herhangi bir açığı kapatacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!