USDC Depeg’ini Fırsata Çeviren Balina 16 Milyon Dolar Kazandı!

Geçtiğimiz hafta sonu ABD’nin en büyük bankalarından olan Silicon Valley Bank düzenleyiciler tarafından kapatılmıştı.

Bu haberin ardından USDC ihraç eden şirket Circle‘ın da SVB’de 3 milyar doların üzerinde parası olduğunu söylemesi USDC’de bir depeg olmasına neden olmuştu. Yani USDC 1 dolara olan sabitliğini kaybetmişti.

Coindesk’in haberine göre USDC cephesinde yaşanan endişe yatırımcıların da USDC satışları yapmasına neden oldu.

Bu bağlamda CryptoQuant‘tan elde edilen verilere göre, yatırımcılar merkezi borsalarda bulunan USDC’lerini Tether’e (USDT) çevirerek merkezi olmayan borsalara gönderdi.

USDC endişelerinin, FTX’in Kasım ayındaki çöküşünden bu yana Binance‘ten en yüksek miktarda stablecoin çıkışına neden olduğunu belirten CryptoQuant, Binance’ten 24 saatlik bir süre içinde toplam 2,8 milyar dolar değerinde USDT çekildiğini ifade etti.

USDC’de yaşanan endişeler yanında bu depegi fırsata çeviren büyük ticaret firmaları da oldu. Firmalar USDT‘lerini merkezi olmayan borsalara göndererek daha düşük fiyatta USDC aldı.

Bu bağlamda Folkvang isimli ticaret firması da Binance’den 215 milyon dolarlık USDT alarak bu USDT’lerini merkeziyetsiz borsalara çekti ve düşük fiyattan USDC aldı.

Firma, USDC 1 dolara sabitliğini kazandıktan sonra da bu işleminden yaklaşık 16,5 milyon dolar kar elde etmiş oldu.

USDC fırsatını değerlendirdiklerini doğrulayan Folkvang ticaret firmasının kurucusu Mike van Rossum, CoinDesk’e şunları söyledi:

“USDC konusu gelişen bir durumdu ve bilgi kıttı.

FTX ve diğer büyük kripto oyuncularına son zamanlarda olanlar göz önüne alındığında, pek çok yatırımcının endişeli olması normaldi.

Hiçbir şey güvenli değildir ancak ticaret her zaman kendinizi biraz riske maruz bırakmakla ilgilidir.

Bu noktada piyasanın makul olduğunu düşündüğümüzden daha fazla risk almamız gerektiğini düşündük.

USDC 90 sentin altında işlem gördüğünde, dolar sabitlemesini koruyan tether ticaretinin arbitraj fırsatı çok büyüktü, ancak risksiz değildi.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!