Valkyrie Analistleri: “Bitcoin’de Bu Model Düşüş Sinyali Veriyor!”

14 Nisan’da 31.000 dolara ulaşan Bitcoin o günden bu yana volatil hareketler sergiliyor. Bu süreçte 26.000 doların altına iğne atan BTC, gün içerisinde 29600 dolarlara kadar yükseldi.

BTC volatil hareketlerine devam ederken Valkyrie Investments analistleri Bitcoin’in fiyat hareketlerini inceledi.

Analistler, kriterleri tam olarak karşılamasa da BTC’nin 19 Mart’tan bu yana fiyat hareketinin “baş-omuz” modelini oluşturduğunu söyledi.

Analistler bu modelin BTC’de yaklaşmakta olan bir yükselişten düşüşe geçişin bir işareti olarak görüyorlar.

Steven McClurg liderliğindeki Valkyrie’nin analistler raporunda şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin’in günlük grafiğinde, lider kripto para birimi için yakın vadeli sıkıntıya işaret eden bir baş ve omuz modeli ortaya çıktı.

BTC’de uzun vadeli trend ölçütleri kesin bir şekilde yükseliş eğilimini sürdürüyor, ancak kısa vadeli olarak bir düşüş grafiği oluştu.

BTC grafiği tam olarak baş-omuz grafiğini karşılamasa da 19 Mart’tan bu yana BTC fiyat hareketi aşırı yüksekler çizdi ve daha düşük zirveleri denedi.

Grafiğe göre Bitcoin fiyatı boyun çizgisinin altına düşerse, boyun çizgisinin altına uzanan modelin ölçülen derinliğine bağlı olarak 24.000 dolarlık bir bölge mümkün gözüküyor.

Bu bağlamda tüccarlar fiyatlar birinci ve ikinci çukurları birbirine bağlayan trend çizgisinin altına düştüğünde genellikle düşüş bahisleri oynar.”


*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!