Valkyrie, Yeni Bir Ethereum ETF’i İçin Başvuruda Bulundu!

Kripto ile ilgili ürün ve hizmetler konusunda uzmanlaşmış bir varlık yönetim firması olan Valkyrie Digital Assets, dünyanın ikinci en büyük kripto parası olan Ethereum’un performansını takip edecek yeni bir vadeli işlemler borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulundu.

İsmi Valkyrie Ethereum Strategy ETF olarak açıklanan fonun detayları hakkında henüz çok bir ayrıntı bilinmiyor.

Valkyrie kripto ETF alanında yeni değil. Şirket daha önce fiziksel olarak desteklenen bir Bitcoin ETF’si, bir Bitcoin vadeli işlem ETF’si ve bir Bitcoin bilanço ETF’si de dahil olmak üzere Bitcoin ile ilgili birkaç ETF için başvuruda bulunmuştu. Bunlardan son ikisi SEC tarafından onaylandı ve şu anda Nasdaq’ta sırasıyla BTF ve BSTR kısaltmaları altında işlem görüyor.

Valkyrie, spot fiyatlar yerine kripto vadeli işlemlerine dayalı ETF’leri tercih ettiğini belirten SEC Başkanı Gary Gensler’in yönlendirmesiyle ABD’de kripto ETF’leri için başvuruda bulunan birkaç firmadan biri. Diğer firmalar arasında ProShares, Invesco, VanEck ve Bitwise yer alıyor.

ABD’de kripto ETF’lerinin piyasaya sürülmesi, bireysel ve kurumsal yatırımcılar için kripto varlıklarına daha fazla erişim ve meşruiyet sağladığı için sektör için önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Bununla birlikte, bazı eleştirmenler vadeli işlemlere dayalı ETF’lerin spot bazlı ETF’lerden daha az verimli ve daha maliyetli olduğunu ve kripto varlıklarının gerçek talep ve arzını yansıtmadığını savunuyor.

SEC, piyasa manipülasyonu, saklama, değerleme, likidite ve yatırımcının korunmasına ilişkin endişeleri gerekçe göstererek ABD’de henüz herhangi bir spot tabanlı kripto ETF’sini onaylamadı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!