Venezuela’nın Kripto Para Hamlesi Asgari Ücreti 18 Kat Artırdı!

Kendi ulusal kripto para birimi Petro’yu (PTR) piyasaya süren Venezuela’dan kripto para birimlerinin benimsenmesine yönelik önemli bir adım geldi.

Bloomberg’in haberine göre Venezuela, ülkenin asgari ücretinin artık ulusal kripto para birimi Petro’ya (PTR) %50 oranında sabitleneceğini duyurdu.

Dünyada en çok enflasyonun olduğu ülkelerden biri olan Venezuella’nın Başkanı Nicolas Maduro yaptığı açıklamada ülkedeki aylık asgari ücretin, ulusal kripto para birimi olan yarım petro değerine sabitlenerek 126 Bolivar’a (28 $) yükselttiğini belirtti.

“İşçilerin temel asgari ücretini yarım Petro’ya ayarlamayı önerdiniz ve onaylandı.”

En son Nisan 2021’de kabaca 2$’a yükseltildiği asgari ücretteki yapılan Petro sabitlemesi, asgari ücrette 18 kat artış yapıldığı anlamına geliyor.

Maduro, özel sektörün zaten çok daha yüksek miktarlarda maaş ödediğini kabul ederek maaşların artmaya devam etmesi için sürdürülebilir ve uygulanabilir bir yol bulmak adına fizibilite çalışmalarının yapılması gerektiğini söyledi.

Petro (PTR) Nedir?

DASH blok zincirinin üzerine inşa edilen Petro, 2018 yılında piyasaya sürüldü.

Devlet tarafından ihraç edilmesinden dolayı kripto para biriminden ziyade merkez bankası dijital para birimi olarak kullanılan Petro, pek çok Venezuelalı tarafından tercih edilmiyor, sadece zorunluluktan dolayı kullanılıyor.

Bu kapsamda ülkedeki emeklilik ödemeleri Petro ile yapıldığından vatandaşlar zorunlu olarak Petro kullanmış oluyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!