Vergi Kararının Ardından Hindistan Kripto Para Borsalarının Hacimlerinde Büyük Düşüş Yaşandı!

Hindistan’da 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olan vergi kuralları sonrası verilere göre ülkede Bitcoin ve kripto para işlem hacminde büyük düşüş yaşandı.

Bilindiği üzere yeni kurallar ile birlikte Hindistan’da kripto kazançlarından %30 vergi alınacak ve yatırımcıların yaşadığı kayıplar vergi oranından düşülmeyecek.

Hindistan’daki Yeni Kripto Para Vergisi Yasasının Etkileri Hissedilmeye Başlandı

Ülkenin parlamentosunun 2022 Finans Yasası’nı onaylaması ile birlikte yeni kripto para vergi kuralları 1 Nisan tarihi itibariyle hayata geçmişti.

Yeni kurallar ile birlikte kripto kazançlarına %30 vergi uygulanmaya başlanmış ve kayıpların vergi oranlarından düşürülmemesine karar verilmişti.

Gelişme ile birlikte 1 Nisan tarihi itibariyle Hindistanlı kripto para borsaları işlem hacimlerinde keskin düşüşler yaşadı. Crypto India isimli Youtube kanalının sahibi Aditya Singh, yaptığı açıklamasında Hindista’nın en büyük dört büyük kripto borsası olan Coindcx, Bitbns, Zebpay ve Wazirx borsalarındaki düşüşleri gösterdi.

Konuyla ilgili olarak bir Twitter kullanıcısı şu yorumu yaptı:

“Hindistan’da oluşturduğumuz mükemmel ekosistemin çöküşü başladı. Hindistan yetkilileri hem kripto sektörünü hem de vergi gelirlerini destekleyecek bir vergi sistemi oluşturmalı. Birçok insan kripto ticaretinden kazandıkları ile hayatını sürdürüyor.”

Kripto ticaret platformu Coinswitch CEO’su ve kurucu ortağı Ashish Singhal, yaptığı açıklamasında şöyle dedi:

“Kısa vadeli sermaye kazançlarını uzun vadeli kazançlardan ayırmayan, yapılan masrafların veya yaşanan zararları hesaba katmayan %30’luk sabit bir vergi, diğer varlık sınıfları için var olan vergi çerçeveleri ile uyumlu değildir ve ayrımcıdır.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!