Vergisini Ödemeyenlerin Kripto Paralarına El Konuldu! Aralarında Bitcoin ve Bu Altcoinden Var!

Kripto para birimlerine yönelik sert düzenlemeler yapan Güney Kore, kripto ticaretine getirdiği vergi kurallarıyla konuşuldu.

Vergi kuralını birden fazla kez erteleyen Güney Kore’de yeni bir gelişme yaşandı.

Yerel haber kaynaklarına göre, 2021 ve 2022 yıllarında Güney Kore’de vergi borcu olduğu iddia edilen kişilerin 260 milyar Kore wonu (184,3 milyon ABD Doları) tutarında kripto para varlıklarına el konuldu.

Vergi borcu olan bir kişiden ele geçirilen miktarın en yüksek kripto para miktarı olduğu belirtildi. Bu kişinin 12,5 milyar won yani 8,87 milyon dolarlık kripto parasına el konuldu.

Bu kripto paralar arasında Bitcoin (BTC) ve Ripple (XRP) olduğu bildirildi.

Eyaletlere göre bakıldığında da S eul, Incheon ve Gyeonggi eyaletlerinden ele geçirilen kripto paraların el konulan toplam kriptonun %30’unu oluşturduğu görüldü.

Güney Kore vergi makamları “2021 ve 2022 yılında vergi borcunu ödemeyen kişilerin kripto paralara el koyarak ödenmemiş vergileri toplamaya başladık.” dedi.

Yetkili makamlar vergi borçlarının ödenmemesi durumunda el konulan kripto paraların piyasa fiyatından satılacağını söyledi.

Vergi mükelleflerine ve borçlarına ilişkin verilerin Güney Kore’nin sağcı Halkın Gücü Partisi’nden bir milletvekili ve Ulusal Meclis Strateji ve Finans Komitesi üyesi Kim Sang-hoon tarafından toplandığı belirtildi.

Bu kişiler verileri Maliye bakanlığı ve diğer devlet kurumları tarafından sağlanan rakamlardan toplandığını ifade etti.

Kim Sang-hoon şunları söyledi:

“Ülkedeki yasalar ve politika, kripto para birimleri için istikrarlı bir yatırım ortamı olmasını garanti ediyor, ancak bunun yanında adil vergilendirme ilkeleri olmalıdır.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!