Veriler Yayınlandı: Ethereum Üzerindeki Bu İki Ağ Giderek Popülerlik Kazanıyor!

Ethereum (ETH) tabanlı Katman 2 protokolleri Arbitrum ve Optimism, yılın başından bu yana işlem sayılarında istikrarlı bir artış kaydetti.

Her iki protokol de Eylül ayında işlem sayısında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ethereum Katman 2 Ağı Arbitrum’un da Bir Yönetim Tokeni Çıkarması Bekleniyor

İkisi arasındaki önemli bir fark, Arbitrum’un bir yönetim tokenına sahip olmaması. Optimism, tokeninin lansmanını Nisan sonunda resmen duyurmuş ve bir sonraki ay piyasaya sürmüştü.

Optimism’in işlem sayısı, yönetim tokeninin duyurulmasına kadar yükselmeye başladı. Token 31 Mayıs’ta borsalarda resmen yayına girdiğinde protokolde bir artış görüldü. Bu durum, potansiyel bir Arbitrum token lansmanı için ilgi ve spekülasyona yol açtı.

O zamandan bu yana, her iki platform da işlemlerde istikrarlı bir artış gördü ve yukarı doğru bir gidişat devam etti.

Arbitrum şu anda yaklaşık %50 pazar payı ile tüm Katman 2 ağları arasında en yüksek Toplam Kilitli Değere (TVL) sahiptir. L2Beat’e göre Optimism yaklaşık %30’luk bir pazar payına sahip.

Buna karşılık, pazar payına göre bir sonraki en yakın Katman 2, %2.71 pazar payına sahip olan Metis’tir. Metis 26 Temmuz’da 26 hafta sürecek bir teşvik programı duyurmuş ve TVL’sinde yaklaşık %60’lık bir artışa yol açmıştı. Ancak o zamandan bu yana TVL, duyurudan önceki seviyenin hemen üzerine geriledi.

Katman 2 ağları güvenliklerini Ethereum’dan alır ve işlem maliyetlerini düşürmeyi amaçlar. Arbitrum ve Optimism, bugüne kadar en fazla ilgi gören Optimistic Rollup’lardır.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!