Vitalik Buterin, “Ethereum’un Ölmemesi İçin” Atılması Gereken 3 Adımı Açıkladı!

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin kısa süre önce yaptığı bir duyuruda, Ethereum ağının hayatta kalması ve büyümesi için üç büyük teknik geçişin önemini vurguladı.

Vitalik Buterin, Ethereum’un Hayatta Kalması İçin Gereken Üç Geçişi Açıkladı

İlk geçiş, Katman 2 (L2) ölçeklendirmesine, özellikle de rollup’ların benimsenmesine doğru hareket. Buterin, ETH ağındaki yüksek işlem maliyetleri sorununu ele almak için rollup’ların yaygın olarak benimsenmesinin çok önemli olduğunu savunuyor.

Şu anda her bir işlemin maliyeti 3.75 dolar ve bu maliyet başka bir boğa koşusu durumunda 82.48 dolara yükselebilir. Yüksek işlem maliyetleri, Ethereum tabanlı ürünlerin kitlesel olarak benimsenmesini engellemekte ve genellikle merkezi geçici çözümlerin benimsenmesine yol açmaktadır.

İkinci geçiş cüzdan güvenliğine odaklanıyor ve Buterin akıllı sözleşme cüzdanlarına doğru bir geçişi savunuyor. Kullanıcıların fonlarını ve finansal olmayan varlıklarını Ethereum ağında saklama konusunda kendilerini rahat hissetmelerinin önemini vurguluyor. Buterin’e göre akıllı sözleşme cüzdanlarının benimsenmesi güvenliği artıracak ve kullanıcıların büyük ölçüde merkezi borsalara güvenme ihtiyacını ortadan kaldıracak.

Üçüncü geçiş, gizlilik ve Ethereum’da fon transferleri için gizliliği koruyan çözümlerin geliştirilmesi etrafında toplanıyor. Buterin, tüm işlemlerin ve diğer ilgili faaliyetlerin mevcut halka açık yapısının kullanıcılar için önemli bir gizlilik endişesi oluşturduğuna inanıyor. Bunu ele almak için Ethereum’un gizliliği koruyan fon transferlerinin mevcut olmasını ve sosyal iyileşme, kimlik ve itibar sistemleri gibi diğer gelişmelerin kullanıcı gizliliğini korumasını sağlaması gerekiyor.

Buterin’e göre yeterli gizlilik çözümlerinin sağlanamaması, kullanıcıların daha iyi veri koruması sunan merkezi çözümlere geçmesine neden olabilir.

Bu geçişler ETH’nin geleceği için çok önemli olmakla birlikte, etkin bir şekilde uygulanmaları için gereken koordinasyon nedeniyle önemli zorluklar içeriyorlar. Buterin, geliştirilmesi gerekenin yalnızca protokol özellikleri değil, aynı zamanda kullanıcıların Ethereum ile etkileşim biçimleri olduğunu, bunun da uygulamalarda ve cüzdanlarda temel değişiklikler gerektirebileceğini vurguluyor.

Buterin’e göre bu geçişlerin önemli bir etkisi, ETH ağındaki kullanıcılar ve adresler arasındaki ilişkinin yeniden şekillenmesi olacak. Katman 2 ölçeklendirme dünyasında, kullanıcıların çeşitli Katman 2’lerde hesapları olacak ve kullanıcı başına tek bir adres kavramı artık geçerli olmayacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!