Voyager 15 bin Bitcoin’i ve 350 Milyon USDC’yi Geri İstedi!

Kripto para sektörünün en büyük ve tanınan fonlarından biri olan Three Arrow Capital sıkıntılı günler yaşamaya devam ediyor.

ABD’li kripto para platformu olan Voyager Digital bugün yaptığı açıklamada Three Arrow Capital’ın kendisinden aldığı krediyi geri ödemesini istedi.

Bugünkü açıklamada kredinin 15.250 Bitcoin (BTC) ve 350 milyon USDC‘den oluştuğu belirtildi.

Voyager açıklamasında söz konusu kredinin geri ödenmemesi durumunda Three Arrows Capital’a temerrüt bildirimi yapabileceğini söyledi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Voyager ilk aşamada 24 Haziran 2022’ye kadar 25 milyon USDC’nin geri ödenmesi için talepte bulundu.

İkinci aşamada ise 27 Haziran 2022’ye kadar kalan USDC ve BTC bakiyesinin tamamının geri ödenmesini talep etti.

Ancak talep edilen tutarların hiçbiri şu ana kadar geri ödenmemiştir ve 3AC’nin talep edilen tutarlardan herhangi birini belirtilen tarihlere kadar geri ödememesi, temerrüt durumu teşkil edecektir.

Voyager, 3AC maruziyetini bitirme niyetindedir ve mevcut yasal çözümler hakkında şirketin danışmanlarıyla görüşme halindedir.”

Hatırlanacağı üzere Voyager Digital geçtiğimiz günlerde müşterilerinin varlıklarını mevcut ayı piyasası koşullarından korumak için ticaret şirketi Alameda Research’ten kredi aldığını açıklamıştı.

İki kısımdan oluşacak kredi de ilk kısım 200 milyon dolar nakit kredi, ikinci kısım ise 15.000 BTC şeklinde olacak. Bu kredinin yalnızca müşteri varlıklarını korumak için gerektiği durumda kullanılacağı belirtildi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!