Wall Street Şirketleri Avalanche’nin Yeni Ürününü Test Edecek

Blockchain teknolojisi, ilk ortaya çıktığında bir avuç teknopata hitap ederken günümüzde en bilindik sektör ve kurumlar yeni teknolojiden faydalanmak istiyor.

Finans sektörünün kalbi Wall Street’te faaliyet gösteren bazı önemli kuruluşlar Avalanche’nin geçtiğimiz hafta duyurduğu yeni ürününü test edeceğini açıkladı.

Cumberland, WisdomTree, T. Rowe Price ve Wellington Management gibi şirketler art arda yaptıkları duyuruda Avalanche’nin Spurce adını verdiği Evergreen alt ağını test edeceğini belirtti.

Teste katılan finans kuruluşları, Spurce ağının maliyetleri ne kadar azaltacağı ve döviz-faiz takası gibi işlemleri nasıl kolaylaştıracağını deneyimlemeyi hedefliyor.

Duyurunun ardından basına konuşan T. Rowe Price yöneticisi Blue Macellari şu sözlere yer verdi:

“Spurce ağı, sermayemizi risk altına atmadan yeni teknolojileri keşfetmemizi sağlayacak önemli bir fırsat. DeFi sektörünün şu anki durumu direkt kurumsal katılım için yeterli kriterleri sağlamıyor.”

Maliyetler %80 Azalabilir!

Blockchain teknolojisi merkeziyetsizliğin yanında işlem maliyetleri üzerinde de önemli ölçüde iddialara sahip. Stablecoin ihraççısı Circle’ın yayınladığı rapora göre 7,2 trilyon dolarlık para piyasası kripto ortamında çalışırsa işlem maliyetleri %80 düşecek.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!