Wharton Profesörü, ABD Kongre’sinde Kripto Paraları Savundu! İşte Satırbaşları

Wharton Üniversitesi profesörü Kevin Werbach, ABD Kongre’sinde kripto paralar ile ilgili senatörlere ders niteliğinde bir konuşma yaptı.

Dijital para birimlerinin ve kripto paraların ne olduğunu açıklayan Werbach, konuyla ilgili bilgisi kısıtlı olan üyeleri aydınlattı.

Blockchain konusunda Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde kitapları yayınlanan Werbach, ayın zamanda kendisine ait de bir Blockchain projesi yürütüyor.

Werbach: “Kripto Paralar, Finans Dünyasında Devrim Yapabilecek Potansiyele Sahip”

Werbach, konuşmasına kripto para sektörü ve Blockchain teknolojisinin insanlığa sağladığı faydaları anlatmakla başladı:

“Son yıllarda dijital varlık dünyasında yaşadığımız heyecan verici gelişmeler, finans dünyasında devrim yapabilecek potansiyeldedir. Dijital varlıklar sayesinde ekonomide yer alan sektörlerdeki eşitlik gelişebilir, neredeyse her endüstrinin verimliliği artabilir, gizlilik ve bireysel özgürlükler teşvik edilebilir. Buna ek olarak daha rekabetçi, daha adil ve daha şeffaf piyasalar oluşturulabilir.”

Werbach bununla birlikte henüz yeni olan dijital varlıkların risklerinden de bahsetti:

“Bahsettiğim faydalar için potansiyel kelimesini özellikle kullandım. Dijital varlıklar ve Blockchain teknolojisinin sağladığı faydalar halen kesinlik kazanmış değil. Kanun oluşturucular ve denetleyiciler kripto paraların sağladığı yarar ve zararları dikkatli bir şekilde değerlendirmeli.”

Kripto varlıkların denetlenmesi gerektiğini söyleyen Werbach, bu denetlemenin bu yeni teknolojinin önünü kapatacak şekilde değil, uzun vadeli başarısından emin olacak şekilde gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

Profesör Werbach ayrıca Bitcoin ve Ethereum hakkında da konuştu:

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların değerlerinin bu derece artması ve ana akımda bu denli ilgi çekmesi, güven faktörünü ileri derecede oluşturabilmelerinden kaynaklanıyor. Bu durum, merkezsiz sistemler için önemli bir başarıdır. Ancak, bu kripto paraların fiyatının aşırı yüksek seviyelere gelmesinin sürdürülebilir olmayabileceğini de anlamalıyız. Bu hareketler balon hareketleridir. Balonun patlaması için illa sıfıra inmesi gerekmez. Hatta teknolojik yenilikler için, balon yapılarının oluşması gerektiğini savunan ekonomistler de vardır. Dijital varlıkların potansiyel yararlarını göz ardı edemeyiz. Bununla birlikte getirebilecekleri potansiyel tehlikeleri de görmezden gelemeyiz.”

Profesör Werbach, Tether’a Son Derece Şüpheyle Yaklaştığını Söyledi

Buna ek olarak profesör, Tether (USDT) hakkındaki düşüncelerini de söyledi. Tether’ın 70 milyar dolardan fazla denetimsiz varlığa sahip olduğunu söyleyen Werbach, bu kripto paranın potansiyel manipülasyon ve dolandırıcılık olduğu konusunda şüpheleri olduğunu belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!