XRP Dolandırıcıları Bu Sefer İşi Abarttı: Son Saldırı, Tepki Çekti!

XRP yatırımcılarının korkulu rüyası olan XRP dolandırıcıları, bu sefer biraz ileri gitmiş olabilir. Genellikle YouTube üzerinde onaylı hesapları hackleyerek bunu Ripple veya XRP ile ilgili hesaplara çeviren dolandırıcılar, bu yolla milyonlarca dolarlık haksız kazanç elde etmekteydi.

XRP Dolandırıcıları, İspanya’yı Hedef Aldı

XRP dolandırıcılarının bu seferki hedefi ise İspanya’nın en eski kolluk kuvveti Guardia Civil oldu. İspanya’da sivil nüfus üzerinde kamu güvenliğini sağlamaktan sorumlu askerî bir kolluk teşkilatı olan Guardia Civil’in YouTube hesabı hacklendi. 1844 yılında kurulan kurumun hesabı üzerinden ise XRP yatırımcılarına yönelik oltalama girişiminde bulunulduğu görüldü.

YouTube üzerinde onaylı olan hesabın adı, kısa süre sonra “Ripple – XRP Foundation” olarak değiştirildi ve içerisindeki bütün videolar silindi. Ripple ekibi ve XRP yatırımcıları tarafından yapılan girişimle hesap geri alındı ve videolar orijinal tarihleri ile yeniden yüklendi. Buna rağmen Ripple ekibinin ve XRP yatırımcılarının görmediği bunun gibi birçok başka dolandırıcılık yöntemi, milyonlarca dolarlık zarara yol açıyor.

Saldırganların özellikle resmi hesapları hackleyerek isimlerini değiştirdikten sonra sahte giveaway kampanyaları düzenledikleri biliniyor. Bu kampanyalarda ise “1 XRP’ye 5 XRP, 10 XRP’ye 50 XRP” gibi gerçek olamayacak vaatler ortaya atılıyor. Tahmin edilebileceği gibi de bu vaatler gerçek olmuyor ve kullanıcılar para gönderdikleri ile kalıyor.

XRP yatırımcıları sosyal medya üzerinden ise bu seferki girişime ciddi tepki göstererek YouTube’un anında müdahale etmesini sağladı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!