Yaklaşan Halving Baskısı Bitcoin İşlem Ücretlerini Rekor Seviyelere Ulaştırdı

Bitcoin halvinge saatler kala Bitcoin’deki sert dalgalanma sürüyor. Bununla birlikte BTC işlem ücretlerinde yüzde 300’ü aşan bir artış gözleniyor.

Edinilen bilgilere göre geçen hafta pazartesi günü 0.6 dolar olan işlem ücreti 8 Mayıs Cuma günü 3.19 dolara kadar yükselerek dört günde yüzde 350’den fazla artış kaydetti. Aslında bu durum Bitcoin fiyatlarının ciddi dalgalanma yaşadığı dönemlerde görülmekte. Hatırlanacak olursa aynı durum Bitcoin’in zirve yaptığı dönemde de yaşanmıştı. 2017 yılındaki işlem ücretleri 55 dolara kadar yükselmişti. Ağ ne kadar yoğun olursa aktarım ücretleri de bir o kadar artıyor.

Eli kulağında olan halvingin ortaya çıkardığı satış baskısı ve ağda onaylanmamış olan işlem sayılarındaki artış gözle görülür seviyelere ulaşmış durumda.

İşlem ücretlerindeki artış temel olarak ellerindeki BTC’leri bir an önce satma niyetinde olan yatırımcıların fazlalığını gösteriyor. Satış baskısıyla paniğe kapılan kullanıcılar, işlemlerini öncelikli hale getirmek ve satış sürelerini azaltmak için daha fazla işlem ücreti ödemeye gönüllü oluyorlar. Bu da doğal olarak işlem ücretlerinin arz talep oranları göz önünde bulundurulduğunda ciddi şekilde yükselmesine yol açıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!