Yapay Zeka Şirketi OpenAI’nin Başlattığı ”AI” Akımı Bu Altcoinlerin Sert Yükselişine Neden Oldu! İşte Yükselen Yapay Zeka Tokenları!

SingularityNET ve Worldcoin ile ilişkili kripto para birimlerinin çift haneli kazançlar kaydetmesiyle, yapay zeka ile ilgili tokenlar son günlerde ciddi yükselişler yaşadı.

OpenAI’nin Metinden Video Oluşturucu Sora’yı Piyasaya Sürmesinin Ardından Yapay Zeka Tokenları Yükselişe Geçti

Kripto para piyasasında önümüzdeki dönemde yapay zeka trendi yaşanacak gibi görünüyor. Başlıca yapay zeka coinlerine bakıldığı zaman son 1 hafta içerisinde ciddi yükselişler yaşandığı dikkatlerden kaçmıyor.

Yapay zeka hizmetleri için merkezi olmayan bir pazar yeri olan SingularityNET’in yerel tokenı AGIX, son birkaç gün içerisinde yüzde 80’lere varan yükseiş ile 0.58 dolara kadar yükseldi.

WLD ise dün 7,99 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve Worldcoin’in piyasa değeri kısa bir süre için 1 milyar doları aştı. Worldcoin, OpenAI’nin CEO’su olarak da görev yapan Sam Altman tarafından kurulan Tools of Humanity tarafından destekleniyor.

Geçtiğimiz 24 saat içinde CoinGecko’nun yapay zeka tokenları listesi %8’in üzerinde bir artış kaydederek sektörün piyasa değerini yaklaşık 15 milyar dolara çıkardı.

Fetch.ai’nin yerel tokenı FET gibi yapay zeka ile ilgili diğer büyük kripto para birimleri de kazanç elde etti. Yapay zeka ve makine öğrenimi kullanarak iş görevlerini otomatikleştirmeye odaklanan Fetch.ai, son 1 haftada yüzde 50’den fazla yükseldi.

Fetch.ai CEO’su ve Kurucusu Humayan Sheikh, AI token fiyatlarındaki son artış hakkında The Block’a konuştu. Yapay zekanın küresel kullanımının katlanarak artmasını ve bunun da blok zinciri endüstrisini etkilemesini bekliyor.

Sheikh ayrıca web3 kullanıcı arayüzlerinin karmaşıklığının ana akım kullanımda blok zinciri uygulamalarının nispeten yavaş benimsenmesine katkıda bulunduğunu vurguladı.

Bununla birlikte, yapay zekanın bu alana güçlü otomasyon yetenekleri getirerek inovasyonu teşvik edeceğine ve blok zinciri üzerine inşa edilebilecek çok çeşitli uygulamaların geliştirilmesinin önünü açacağına inanıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!