Yatırımcılar Dikkat! – Başkasının Milyon Dolarlık Mail Adresini Kullanıyor Olabilirsiniz!

Mail adresleri oldukça güvenli olabilmesine rağmen bazen bilmeden yapılan hatalar sonucunda çok kritik güvenlik sorunları yaratabiliyor. Bitcoin fiyatının son dönemde tarihindeki en güçlü rekoru kırmasının ardından bazı yatırımcılar borsa hesaplarına ulaşamazken, bazı yatırımcılar ise şok edici bir sonuçla karşılaştılar.

Bundan uzun yıllar önce kripto para birimi satın almak veya daha öncesinde ihtiyaç nedeniyle mail oluşturan yatırımcı kullanıcılar, mail hesaplarına ve kripto para borsası hesaplarına girmedikleri için çok ciddi bir problemle karşı karşıya.

Bazı popüler mail servislerinin 12-24 veya farklı süreler boyunca mail adresine giriş yapılmaması durumunda hesapları silmesi ve ‘boşa çıkarması’ durumundan dolayı yatırımcılar binlerce dolarlık Bitcoin varlıklarının bağlı olduğu maillerine erişemediklerini ve farklı kişilerin bu mailleri alabildiklerini tespit ettiler.

Şu An Binlerce Liralık Yatırım Size Bağlı Olabilir!

Dün ‘kullanılabilir’ olduğu için aldığınız mail adresi bir başkasının daha önce borsa hesabına bağladığı, bugün binlerce hatta milyonlarca dolarlık Bitcoin fonu olan hesaba bağlı mail olabilir.

Bu sorunu yaşayan yatırımcı kullanıcılar, mail sahibi ile iletişime geçmeye çalıştıklarını ancak başarısız olduklarını belirtirken, bazı kullanıcılar ise borsalardan mail adresine erişemedikleri için hesap bilgilerini veremeyecekleri gerçeğiyle karşılaştıklarını belirtti.

Avukatlar, mail adreslerinin başka kimseler tarafından alınmasının yasal bir suç unsuru oluşturmadığını, ancak alınan mail ile borsadaki varlıklara yeni mail sahibinin erişmesi durumunda bunun yasal suç unsuru oluşturabileceğini belirtiyor. Bazı avukatlar ise bunun kripto paralar söz konusu olduğunda tespit edilemeyeceği için bugüne kadar bu yöntemle binlerce yatırımcının milyonlarca dolarlık varlığını kaybedip, onlarca kimsenin ise sadece yeni mail alarak zengin olmuş olabileceğini belirtmekte.

Yatırımcıların özellikle borsa gibi platformlarda kullandıkları e-maillerinin güvenilir kaynaklardan açılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, bu maillere de sık sık giriş yapılmasını tavsiye ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!