“Yatırımcıları Korumak İçin Bitcoin (BTC) ve Kripto Para Ticaretini Düzenlemeliyiz.”

Güney Afrika şimdiye kadar karşılaştığı en büyük saadet zinciri hareketi olan Mirror Trading International olayından sonra kripto para ticaretini düzenlemeye hazırlanıyor.

Bitcoin ticareti şirketi Mirror Trading international üzerinden BTC alım satımı yapan yatırımcılar aralık ayında fonlarını sistemden çekemediler. Bunun üzerine mahkeme kararıyla şirketin tasfiyesine karar verildi. Böylece bu şirketin aslında bir saadet zinciri oluşturarak insanları dolandırdığı ve şirket CEO’sunun kaçtığı anlaşıldı. Şirketin 260.000’den fazla kullanıcı olduğu ve 23.000 BTC’yi elinde tuttuğu bildirildi.

Güney Afrika Finansal Sektör Davranış Otoritesi (FSCA) tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatıldı. FSCA icra başkanı Brandon Topham Bloomberg’e konuşarak kripto para ticaretinin risklerinin minimuma indirilmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

“Bir şey saadet zinciri haline geldiğinde yetkimizi kaybediyoruz. Sistemin hızlı çalışması ve dolandırıcıları hapse atması için polise ve kovuşturma makamlarına ihtiyacımız var. Bu amaçla hükümete Bitcoin ve diğer kripto para ticaretini resmi olarak düzenlemesi için öneride bulunduk.”

“İnsanların ‘Ben profesyonel bir Ponzi yatırımcısıyım’ dediği radyo programlarına katıldım. Çabuk içeri girip çıkıyorsunuz ve her işte olduğu gibi para kazanmak için para riske atmanız gerekiyor. İnsanların bir Ponzi’ye yatırım yapmanın asla iyi bir fikir olmadığını anlatmamız gerekli MTI bunun en güzel örneği.”

Bitcoin’i kullanarak saadet zinciri oluşturmaya çalışan dolandırıcılar hükümetleri Bitcoin ve kripto para ticaretini düzenlemeye yönlendiriyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!