Yuga Labs’e SEC Soruşturması Şoku!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) soruşturma açtığı blockchain tabanlı projelere bir yenisi daha eklendi. SEC, dünyanın en ünlü NFT koleksiyonlarından Bored Ape Yatch Club’un (BAYC) yaratıcısı Yuga Labs’a bir soruşturma açtığını duyurdu.

SEC, ABD merkezli Yuga Labs’in NFT’lerinin fiyatlarındaki ani değişimleri ve dijital varlık satışlarının mevzuata aykırı olup olmadığını araştıracak. Yetkili kuruluş, ayrıca girişime ait ApeCoin (APE) projesinin token dağılımını da incelemeye aldı.

Yuga Labs, henüz bir suçlama ile karşı karşıya değil. Soruşturma, SEC’in şirkete dava açacağı anlamına gelmiyor.

Yuga Labs yöneticileri, soruşturmaya dair Bloomberg’e şu açıklamayı yaptı:

“Politika yapıcıların ve düzenleyici kuruluşların Web3 dünyasına dair bilgi almak istediğini herkes biliyor. Soruşturmadan rahatsız değiliz, ekosistemin devamlılığını sağlamak için SEC gibi kuruluşlarla hep temasta kalmak istiyoruz.”

2021 yılında Miami’de kurulan Yuga Labs, kısa sürede kripto evreninin en çok tanınan markalarından biri oldu. Ürettikleri maymun temalı BAYC NFT’leri, Madonna gibi bir çok ünlü tarafından satın alındı.

Geçmiş aylarda çıkan haberlere göre SEC, NFT pazarına dair geniş bir araştırma yapıyor. Özellikle parçalı olarak alınıp satılabilen NFT’ler, SEC’in gündeminde.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!