Zengin Olma Hayalleri Suya Düştü! Kriptoda Kimler Kazandı?

Kripto para piyasalarına zengin olma, ev ve araba hayali ile giren yatırımcılar umduklarını bulamadı. Benzer bir tablo 2017-2018 boğasında da yaşanmış ve bu yatırımcılardan bazıları 2021 yılında hayallerine kavuşmuştu.

Türkiye’de pek çok yatırımcının kripto para piyasalarına yanlış zamanda girdiğini ve %80’in üzerinde bir kitlenin zarar ettiğini biliyoruz. Peki bu sadece bize mi özgü?

ABD’li bir araştırma şirketinin son anketi bu durumun tüm dünyada benzer olduğunu ortaya koydu.

%46 Hayal Kırıklığına Uğradı

Pew araştırma şirketinin elde ettiği bilgilere göre ABD’deki yetişkin kripto para yatırımcılarının %46’sı kripto yatırımlarından umduğunu bulamadı.

5-22 Temmuz tarihleri arasında yapılan ankete katılan kullanıcıların %16’sı kripto para yatırımı yaptığı ifade etti. Bunlar arasından sadece %15’i kripto yatırımlarının beklenenden daha iyi kazanç elde ettiklerini söyledi. Ankete katılanların %31’i ise beklentilerinin karşılandığını ifade etti.

%71’lik kesim kriptoyu duyduğunu ancak henüz yatırım yapmadığını, %12’lik kesim ise hiç duymadığını belirtti.

Geç Tanışma Hayal Kırıklığını Artırdı

Kripto para yatırımcılarının yarısının hayal kırıklığına uğramasında sektörle geç tanışmasının etkisi olduğu değerlendiriliyor.

Daha önceki pek çok araştırma kripto para kullanıcılarının %75’inin sektörle 2021 yılında Bitcoin’in ATH’sine yakın olduğu bir dönemde tanıştığını ortaya koymuştu.

Ankete göre, yatırımcıların yarısını umduğunu bulamazken, kripto para yatırımının temel nedenleri arasında “yatırım yapmak için farklı bir yol” arayışının ve “para kazanmanın en kolay yolu” olarak görülmesinin etkili olduğu belirtildi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!