binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsa2008 Küresel Krizini Yöneten İsimden Kripto Para Sektörü Açıklaması!

2008 Küresel Krizini Yöneten İsimden Kripto Para Sektörü Açıklaması!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Lehman‘ın eski yeniden yapılandırma başkanı Mark J. Shapiro‘ya göre kripto para borsası FTX’in çöküşü, 14 yıl önce Wall Street’i sarsan Lehman Brothers iflasıyla karşılaştırılabilir.

Mark J. Shapiro Kripto Paralar Hakkında Konuştu

Bloomberg Intelligence’ın FICC Focus State of Distressed Debt podcast’inin son bölümünde konuşan Shapiro, “FTX kripto endüstrisinin Lehman’ıdır, çünkü ortaya çıkan hasar hala sektörle sınırlı. Bu bir kripto fırtınası, kripto kışı değil, çünkü henüz yayılma yok.” dedi.

Lehman Brothers 2008’de çöktüğünde yeniden yapılandırma bölümünde başkan olan Shapiro, New York’taki Shearman & Sterling’de finansal yeniden yapılandırma ve iflas ortağı olarak görev yapıyor.

Shapiro, FTX davasını Lehman’ınkiyle karşılaştırmanın bir bakıma “elmalarla armutları karşılaştırmak” olduğunu, Lehman’ın birçok alacaklıya dolar başına yaklaşık 45 sent getirdiğini, çünkü “Lehman’ın gerçek bir varlık tabanına sahip olduğunu”, FTX’in varlıklarının ise tamamen uçup gittiğini söyledi.

Shapiro, FTX’in 11 Kasım’da iflas başvurusunda bulunmasının ardından kripto para piyasasında yayılan sancının, sektörde kazananları kaybedenlerden ayıracağını söyledi:

“Zayıf olanlar nihayetinde ortadan kalkacak ve en güçlü olanlar hayatta kalacak – örneğin, güçlü bilançolara ve FTX’ten çok daha sıkı uyum ve düzenleyici çerçevelere sahip görünen Coinbase ve Galaxy gibi şirketler.”

İlgili Haber  Bu Kripto Para Borsasının CEO'su Müşterilerine Mesaj Gönderdi: Bitcoinlerinizi Çekin!

Shapiro’nun bu değerlendirmesi, Sam Bankman-Fried’in geçen ay istifa etmesinin ardından FTX’in CEO’luğunu devralan John J. Ray’in Salı günü Kongre’ye sunduğuna benzer bir değerlendirmeyi yansıtıyor.

Ray bugün Temsilciler Meclisi komitesine verdiği demeçte FTX’teki sorunların Enron’daki “sofistike” suçlara kıyasla “klasik zimmete para geçirme” niteliğinde olduğunu söylemişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail