2019’un İlk Bitcoin Kapsamlı Analizi! 1 Yıl Nasıl Geçti?

Bitcoin 2018 yılında yaşadığı zorlu günlerin ardından tekrar geriye dönmeye hazırlanıyor mu, yoksa daha düşük seviyeleri mi görmeye hazırlanıyor herkesin aklında olan tek soru bu. Bitcoin fiyatı 2018 yılında zor günler yaşadı, bunu sadece zor günler diyerek geçiştirmek bile yatırımcılar için doğru değil.

Bitcoin zor bir yıl geçirdi. 1 yıl kadar zorlu süreç yaşayan ve henüz hala bu zorlu süreci yaşamaya devam eden Bitcoin, yatırımcılarına binlerce dolarlık zarar ettirdi ve bununla da sınırlı kalmayarak milyonlarca yatırımcısını kaybetti. Aralık 2017’da değerinin 20 bin doları biraz daha küsurat ile geçtiği rekor kırdığı dakikanın ardından düşmeye başlayan ve 2018’e kötü giren Bitcoin, 2018 yılının Ocak ayında ise en yüksek 16 bin dolar seviyelerini gördü.

Bitcoin o tarihten itibaren ise Ocak ayını düşüşler ile tamamladı ve tekrar 1 yıl içerisinde dönemeyecek olduğu seviyelere ulaştı. Bitcoin fiyatının düşüş yaşamaya başlamış olduğu asıl dönem ise Şubat 2018’e dayanıyor. 2018 yılının Şubat ayında tarihin en büyük düşüşlerine hazırlanarak binlerce dolar değer kaybeden Bitcoin, bu tarihte gördüğü düşüşleri geri onaramayacak kadar fazla kayıplar yaşayarak tamamladı.

Şubat ayında en fazla 11 bin dolar seviyelerini görmesinin ardından Mart ayına doğru ilerleyen Bitcoin, Mart ayında da beklediğini bulamadı ve 9 bin dolar seviyelerini ilk olarak bu dönemde test etmeye başladı. Normal şartlarda bakarsak Bitcoin, bu fiyat düşüşlerinin hepsini aniden yaşamışa benziyor olsa da kaybedenlerin birçoklarının kaybetme nedeni kripto para piyasalarında güvenlerinin fazla olması değil, aşırı tecrübesiz olmasından kaynaklandı.

Bitcoin ve diğer kripto paraların değişmesi ve fiyatının sürekli olumlu ve olumsuz olarak değişiyor olması tepki görürken, tecrübesiz yatırımcılar piyasada olan bitenden haberdar olamadı ve gelecek beklentisi sürekli analistler tarafından yapılan yorumlara bağlıydı.

Kasım’a kadar düştü, Kasım’da en büyük düşüşlerini gördü

Bitcoin, Kasım ayında en büyük düşüşlerini gördü ve tarihin en düşük seviyelerini görürken, yatırımcılar Kasım ayında yükseliş bekliyorlar. Büyük bir sürpriz yapan Kasım ayında yaşanan düşüşler ise tarihin en büyük düşüşlerinin yaşandığı ay olarak tarihe geçti ve en büyük düşüşler 2018 yılında yaşadı.

Bitcoin fiyatındaki Kasım ayındaki düşüşler milyarlarca dolarlık ciddi düşüşler görürken, beklentiler ise bu ay Aralık ayında yükselecek olduğu yönündeydi. Kasım ayındaki en büyük talihsizlik ise Bitcoin Cash hard forkunun gerçekleşmesi ve bu hard forkun piyasaların ortadan ikiye çatırdamasına neden oldu. Bitcoin Cash hard forkunun ciddi kriz yaratan etkileri çok büyük problemlere sebep oldu ve Aralık ayında tekrar yükselecek olduğuna yönelik olarak beklentiler doğdu.

Aralık ayı beklentileri tutmadı

Aralık ayında kripto para fiyatlarının yükselecek olduğu beklentisi tutmadı. 16 bin dolar düzeyini göreceği, en düşük ise 13.500 dolar düzeyini görecek olduğuna inanılan piyasalarda beklentilerin tutmamasının yanında sadece fiyatların düşüş yaşaması değil, 3.200 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşandı.

Bitcoin’i düşüren etkenler arasında Aralık ayında kripto para borsalarının olduğu iddia edilirken, bu iddiaların doğrulanmaması ve fiyatların neden dolayı düştüğünün kesin bilinemiyor olmasında dolayı yatırımcılar yılın son ayında beklentilerinin tutmamış olmasından dolayı satış yapma yolunu tercih ettiler.

Bitcoin düşüşlerinin yaşandığı 2018 yılında kripto para fiyatlarının kritik değişimler görmesi ise yatırımcılara büyük kayıplar yaşattı. Bitcoin fiyatı kripto para piyasalarında da ciddi düşüş yaşanmasına sebep oldu ve piyasa hacminin 870 milyar dolar değerden 101 milyar dolar seviyesine kadar gerilemesine sebep oldu. Bitcoin Cash hard forku ile birlikte daha büyük düşüşlerin olması ise piyasada milyarlarca dolarlık hacim kaybı ile fiyat kaybının yaşanmasına neden oldu ve bu düşüşlerin henüz bitmemiş olması ve devam edecek olduğu iddiaları 2018’in ardından bu yılda (2019) endişe yaşatıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!