2022’deki Çöküşe Rağmen Bu Ülkedeki Kripto Para Yatırımındaki Artış Devam Ediyor!

Kripto paralar, küresel yavaşlamaya rağmen 2022’de Singapur’un en önemli Fintech yatırım alanı oldu.

2022’nin ikinci yarısına ilişkin KPMG Pulse of Fintech raporuna göre, kripto veya Blockchain, alandaki küresel yavaşlamaya rağmen 2022’de Singapur’daki en önemli fintech yatırım alanı oldu.

Bu, yatırımcıların 2022’deki kripto çöküşünün ardından kripto tabanlı olmayan çözümlere kaydığı yönünde önemli bir eğilim bulgusuna rağmen gerçekleşti.

KPMG’nin bulgularına göre, yatırımcılar Terra, Three Arrows Capital ve FTX’in düşüşlerini sindirirken 2022’nin ikinci yarısında “özellikle dikkat çekici” bir düşüş yaşandı.

Singapur’da, kripto ile ilgili finansman 2021’deki 1.5 milyar dolardan 2022’de %21 düşüşle 1.2 milyar dolara geriledi. Küresel olarak, bu alandaki yatırımlar 2021’de 30 milyar dolardan 2022’de 23.1 milyar dolara düştü.

KPMG International Finansal Hizmetler İnovasyon ve Fintech Küresel Başkanı Anton Ruddenklau, “Yılın ilk yarısı ile ikinci yarısı arasındaki fark, yatırımcı duyarlılığındaki hızlı değişimi vurguluyor” dedi. “Ancak haberlerin hepsi olumsuz değildi. Özellikle Regtech, 2022’de inanılmaz bir yatırım gördü.”

Regtech alanı, 2021’de görülen 12.1 milyar dolarlık bir önceki rekorun çok üzerinde, 18.6 milyar dolarlık yeni bir yüksek yatırım çekti.

Raporda, bu büyümenin bu tür dijital veya kripto ile ilgili işlemlerin doğru, şeffaf, güvenilir ve uyumlu olmasını sağlamayı amaçladığı belirtildi.

2023 yılı için KPMG, “kripto odaklı firmalara yapılan yatırımların çok yavaş kalacağını” ve “kripto faaliyetleri için daha güçlü düzenleyici çerçevelere sahip yargı bölgelerine yatırımda potansiyel bir kayma” olacağını öngördü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!