binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerScamwatch: Avustralyalılar 2019 Yılında 14 Milyon Dolar Dolandırıldı

Scamwatch: Avustralyalılar 2019 Yılında 14 Milyon Dolar Dolandırıldı

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Scamwatch tarafından yapılan araştırmaya göre kripto para birimi yatırımcıları tüm dünyada milyonlarca dolar kayıp vermeye devam ediyor. ABD’den Avustralya’ya kadar tüm dünyada milyonlarca kripto para birimi yatırımcısı başta siber saldırganlar olmak üzere dolandırıcılıkların bir numaralı hedefinde yer alıyorlar. ABD ve birçok ülkede kripto para birimi dolandırıcılığının her yıl 1 milyardan daha fazla kayba yol açtığından söz edilirken, bir sene öncesinde yaşanan en büyük kayıpların Kuzey Kore ve diğer ülkelerden yapılan saldırılar kaynaklı olduğu tahmin edilmekte.

Kuzey Kore’nin 1 milyar dolarlık bir kripto para hırsızlığı yaptığı tahmin edilirken, bu kadar yüksek miktarda paranın zaman içerisinde Lazarus ve diğer Kuzey Koreli siber saldırganlar tarafından çalındığından söz edilmekte.

Bugün ise ortaya çıkan detaylar aslında dünyada herkesin, tüm kripto para birimi yatırımcılarının ne kadar güvenli olursa olsun kripto para borsalarında tuttukları yatırımlarının hiçbir zaman %100 güvende olmadığının bir kanıtı niteliğinde. Zira araştırmaya göre dünyanın eğitim ve diğer alanlarda başarılarını ispat etmiş 25 milyon nüfuslu olan Avustralya’nın 2019 yılında 14 milyon dolarlık bir kripto para kaybı verdiği, Avustralyalı yatırımcıların başta siber saldırılar ve dolandırıcılıklar olmak üzere 14 milyon dolarlık bir kayıp yaşadıklarını ortaya koydu.

ABD ve diğer çok sayıda ülkede siber saldırıların son birkaç yıldır özellikle büyük oranda artış gösterdiğinden söz edilirken, ABD’ye oranla diğer ülkelerin daha fazla kripto para saldırganlığına ve dolandırıcılığına maruz kaldıkları bilinmekte.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu’nun bir kolu olan Scamwatch tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, 25 – 34 yaşlarında olan genç Avustralyalı kripto para birimi yatırımcıları kripto para dolandırıcılıklarından en fazla etkilenenler arasında yer aldılar.

Rapora göre:

“Bulut madenciliği çiftlikleri bu tür aldatmacaların ortak bir uyarlaması haline geldi. Çoğu gerçek bir kripto para birimi içermeyen Ponzi şemalarından oluşmaktaydı” ifadesi raporda yer aldı.

Hükümet Yeni Güvenlik Önlemleri Almalı

Kripto para birimi dolandırıcılık ve benzer girişimlerine karşı özellikle ülke içerisinde ve ülke dışarısında yaşanan olaylara karşı Avustralya hükümetinin daha ciddi önlemler alması gerektiğinden söz edildi. Avustralya hükümetinin özellikle genç Avustralya vatandaşlarını bulut madencilik konusunda uyarması, hatta ülkede bulut madencilik konusunda yurtdışı merkezli lisanssız şirketler ile çalışmayı engellemesi yönünde talebi olanların sayısının da bu dönemde giderek artış gösterdiğinden söz edildi.

Kripto para camiasında en fazla kayıp verilen alanlardan bir tanesi olan bulut madenciliği kategorisinin giderek dünyada daha fazla ilgi çeken, evlerde herhangi bir cihaza yer vermeden bir madencilik cihazında kazanç ortaklığı programı olarak adlandırılan bu uygulamaların riskli olduğu belirtiliyor.

Ancak bazı şirketlerin güvenilir olabileceği, daha düşük fiyat verenler yerine merkezi bir ofisi olan, doğru ve gerçek kullanıcı yorumları bulunan, sözleşmelerinde açık bir şekilde maddeler olan şirketler ile çalışılması öneriliyor. Avustralya hükümeti kripto para birimleri ile ilgili herhangi bir yasak veya yasal bir karar uygulamasında bulunmazken, ülkede kripto para birimi madencisi ve kripto para yatırımcısı sayısının çok fazla olmadığı tahmin ediliyor.

Kısa vadede Avustralya dışında çok sayıda Avrupa ülkesi ve onlarca farklı ülkede kripto para dolandırıcılıklarının sayısında artış yaşanması üzerine bazı hükümetler hareket etmeye başlamış, Fransa, daha önce AB’ye bunları engelleyecek yeni yasal düzenlemeler içeren taslak metinler sunmuştu.

Aynı zamanda ABD Başkanı Donald Trump’ın eğer ki görevde kalırsa kripto para birimleri ile ilgili düzenlemeler yapabileceği iddia edilirken, henüz hiçbir ülkede kripto para yatırımcılarını koruyacak önlemler almış ya da alabilmiş değil.

*Bu içerik Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır. Rapora ilgili link üzerinden erişim sağlanabilir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail