binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerRusya Kripto Para Birimlerini Yasakladı

Rusya Kripto Para Birimlerini Yasakladı

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Rusya’dan bugün gelen haberler ülkede bir süredir bekleyen kripto para taslaklarının kabul edildiğine işaret ediyor. Henüz federal hükümet tarafından kesin bir sözlü açıklama yapılmadı ancak ülkede kripto paraların yasaklandığını doğrulayan haberler yerel Rus basınında yer almaya başladı.

Bundan sonra alınan kararlara göre Başkan Putin’in imzası ile kripto para birimleri ödemeler ve hizmet alımı için kullanılamayacak ve yasak olarak kalacak. Çin rejiminden bile daha ciddi ve sert adım atan Başkan Putin yönetiminin bu adımı ile ülkede Rus Rublesi kullanımının normal dengede kalmasını sağlamak, daha fazla sayıda insanın dolar kuruna nakit ve dijital erişim sağlayarak kayıt altında tutulması, olası hizmet alımında dolandırıcılıkları engellemek ve hizmet alımlarının vergilendirilmesinin kayıt altında tutulabilmesi için bu kararı aldığı iddia ediliyor.

Hizmet ve ödemeler için artık Rusya’da kripto paraları özellikle de Bitcoin’i kullanmak mümkün olmayacağından, bu konuda açılmış ve Bitcoin ödeme logoları yapıştırmış olan dükkanların logoları çıkarmak zorunda kalacağı belirtiliyor.

Ancak bir tarafta ise kripto para birimi kabul eden kişiler ve dükkanların bu yasaya uymak için bağış adı altında satışlar yapabilecekleri, bir ürüne fiyat koymak yerine bağış adı altında uygulamayı başlatabilecekleri iddia ediliyor. Ancak burada da ödeme ve hizmet alımı için ifadesi devreye giriyor ve bunun bir ödeme olmasından dolayı, bir yatırım olmamasına bağlı olarak yine de yasal bir cezalandırmaya sürükleyeceği belirtilmekte.

Ancak kripto para yatırımlarının engellenmediği ve devam edeceği tahmin ediliyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail