binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerZimbabve Hükumeti Kripto Paralar Konusunda İnce Eleyip Sık Dokuyor

Zimbabve Hükumeti Kripto Paralar Konusunda İnce Eleyip Sık Dokuyor

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Zimbabve hükumeti, kripto para birimini yasal bir ödeme hizmeti olarak benimseme konusuna yoğunlaşmış durumda.

Dün Victoria Şelalesi’nde “Pandemi Sonrası İyileşme İçin Dijital Yenilikler” teması altında gerçekleştirilen Zimbabve Bilgisayar Derneği (CSZ) Bilgi İletişim Teknolojileri (Bİt) Zirvesi’nde konuşan Başkan ve Kabine Daimi Sekreteri ve e-devlet Teknoloji Birimi Başkanı Tuğgeneral Charles Wekwete, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Birçok ülke çoktan Blockchain gibi kripto para birimlerini ödeme yöntemi olarak kullanıyor ancak Zimbabve gibi ülkeler kripto paralara kara para aklama ve diğer yasa dışı faaliyetler yüzünden temkinli yaklaşıyor.

Öte yandan Charles Wekwete, kripto para birimleri konusunda dünyadaki birçok hükumetin hala çok net olmadığını belirtti.

Hükumetler hala bununla nasıl başa çıkılacağına dair politikalar oluşturmaya çalışıyorlar. Biz de başından beri bunların sonuçlarını anlamaya çalışıyoruz çünkü bunlar bilinen finansal araçlardan çok farklı ve sınır ötesi fon hareketi, kara para aklama, fonların dışlanması ve yasa dışı sorunları finanse etme konularında birçok korku var. Bu yüzden de hükumet, sonunda politikalar oluşturmak için toplumun çeşitli sektörlerinden görüşler toplamaya çalışmak için bir mekanizma kurdu ancak henüz net bir sonuç yok, istişare sürecimiz devam ediyor.

dedi.

Bununla birlikte Wekwete, Hükumetin Ulusal Kalkınma Stratejisi 1 (NDS1) kapsamındaki dijital ekonomi çerçevesini, dijital ekonominin yükselen kavramıyla başa çıkmada kamu ve özel sektör genelindeki çabaları koordine etmenin bir yolu olarak benimsediğini ve kripto para biriminin göz ardı edilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail