binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinNobel Ödüllü Ekonomist 1999 Yılında "Çare Bitcoin" Dedi!

Nobel Ödüllü Ekonomist 1999 Yılında “Çare Bitcoin” Dedi!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Milton Friedman, 23 yıl önce insanlığın Bitcoin ve kripto paralara ihtiyacı olduğunu öngördü.

Amerikalı ekonomist internetin henüz yeni çıkmaya başladığı 1999 yılında ilginç bir röportaja imza attı.

Ekonomist Friedman, internetin hükümetin vatandaşlardan vergi alma kabiliyetini azaltacağını dile getirdikten sonra devletin bağımsızlık bulmacasını tamamlaması için bir dijital para birimi geliştirmesi gerektiğini belirtti.

“Eksik olan ama yakında geliştirilecek olan tek şey güvenilir bir e-nakit sistemidir. İnternette A’dan B’ye, A’nın B’yi bilmeden ve B’nin de A’yı bilmeden para transfer edebileceğiniz bir yöntem.

İnternette bu tür şeyler gelişecek ve bu da insanların interneti kullanmasını kolaylaştıracak.”

Friedman’ın bu röportajı o yıllarda beklenen ilgiyi göremese de günümüzde Bitcoin muazzam bir büyüme göstererek yaklaşık 1 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.

Düşüncelerinde haklı olan ünlü ekonomistin fikirleri sadece 10 yıl sonra 2009 yılında Satashi Nakamoto tarafından Bitcoin ağı oluşturularak gerçekleşmiş oldu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Anonim

Biz o zamanlarda depremin yaralarını sarmaya çalışıyorduk. Aradamızda dağlar kadar fark var tabiki onlar bizden ileride olacaklar. Artık ekonomik olarak büyümek yetmez sosyo-ekonomik olarak kalkınmamız lazım. Umarım bir gün çocuklarımız güzel günlere doğarlar …

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail