binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinSkandallarla Sarsılan DeFi Projesi Wonderland'in Şok Bir Kararla Kapatılacağı Açıklandı!

Skandallarla Sarsılan DeFi Projesi Wonderland’in Şok Bir Kararla Kapatılacağı Açıklandı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Tartışmalara konu olan merkezsiz finans protokolü Wonderland, platformun kurucularından Daniele Sestagalli’nin açıklamasına göre faaliyetlerine son verecek.

Gelişmeler nedeniyle Wonderland (TIME) tokeninin fiyatı son 24 saatte %10 daha düştü. Son düşüş ile birlikte altcoin, zirve seviyesine göre %97 değer kaybetmiş oldu.

Wonderland, OlympusDAO adlı protokolün Avalanche tabanlı bir klonu olarak Eylül ayı sonlarında hayata geçmişti. Platformun topluluk üyeleri kendilerini “kurbağalar” olarak adlandırıyordu.

Ne Yaşanmıştı?

Hafta başına kadar adını pek duyurmayan DeFi projesinin anonim kurucularından olan 0xSifu kullanıcı adlı yöneticinin, bir ponzi şeması olan QuadrigaCX adlı kripto para borsasının kurucularından Michael Patryn olduğu ortaya çıkmıştı.

Aynı isim 2000’li yıllarda Shadowcrew kimlik hırsızlığı çetesini yönettiği için ABD’de 18 ay hapis yatmıştı.

Asıl adı Omar Patryn olan Patryn, 2019 yılında QuadrigaCX CEO’su Gerald Cotton’ın ölmesiyle tekrar gündeme gelmişti.

İddialara göre Hindistan’da aniden hayatını kaybeden Gerald Cotton ile birlikte, kripto para borsasının bütün özel anahtarları da kayıplara karıştı.

Ancak daha sonra anlaşıldığı üzere, söz konusu borsa aslında bir dolandırıcılık yöntemi olan Ponzi şemasını kullanıyordu.

Wonderland’in diğer kurucusu olan Daniele Sestagall, 0xSifu’nun gerçek kimliğini bildiğini, ancak kendisine bir şans vermek istediğini itiraf etti.

Gelişmeler üzerine Wonderland topluluğu oylama düzenleyerek 0xSifu’nun yönetimden atılmasını sağladı.

Oylama Sonucuna Rağmen Sestagalli, Wonderland’in Kapatılacağını Açıkladı!

29 Ocak tarihinde başlanan bir diğer oylamada ise projenin kapatılıp sahip olunan varlıkların topluluğa geri ödenmesi mi yoksa faaliyetlerine devam edilmesi mi konusu gündeme alındı.

Sestagalli ise, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, altcoin topluluğunun açık bir şekilde anlaşmazlık içinde olduğunu iddia etti.

Bu yazının yazıldığı anlarda oylama durumu %54 ile “proje sona erdirilmesin” lehine ilerliyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail