binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerElon Musk'ın Son Paylaşımının Ardından Twitter Hesabına 'Gizli Yasaklama' Uygulanmaya Başlandı!

Elon Musk’ın Son Paylaşımının Ardından Twitter Hesabına ‘Gizli Yasaklama’ Uygulanmaya Başlandı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Twitter’ın en ünlü isimlerinden biri olan Tesla CEO’su Elon Musk’a Twitter yönetimi tarafından “shadowban” olarak adlandırılan gizli yasaklama uygulandı.

Elon Musk’ın Paylaşımı Twitter Yönetiminin Hoşuna Gitmedi

Kripto para dünyası ve özellikle de Dogecoin paylaşımları ile tanınan Elon Musk, yaptıklarıyla ses getirmeye devam ediyor. Twitter üzerinden sıklıkla “meme” olarak adlandırılan esprili görselleri takipçileriyle paylaşmayı seven Musk, son paylaşımıyla görünün o ki Twitter yönetiminin tepkisini çekti.

Dünyanın ne zengin işadamlarından ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in bir fotoğrafını paylaşan Musk, ünlü işadamının kilo almasını tiye aldı ve Gates’in hamile gibi göründüğünü ima etti. Bu paylaşımın ardından Twitter yönetimi Elon Musk’ın hesabına gizli yasaklama uygulamaya başladı.

Elon Musk’ın Twitter hesabına uygulanan shadowban’ı gösteren ekran görüntüsü.

Shadowban Nedir?

Twitter, çok sayıda Tweet atan ya da çok sayıda hesabı takip etmeye başladığını tespit ettiği hesaplara shadowban adı verilen gizli yasaklama metodunu uyguluyor. Shadowban’ın kendisine uygulanıp uygulanmadığının öğrenmek için kullanıcının bu amaçla oluşturulmuş sitelerden kontrol etmesi gerekiyor.

Yani shadowban uygulanan kişi normal şartlarda kendisine bu tür bir yasaklama uygulandığının hiçbir şekilde farkında olmuyor.

Shadowban uygulanmasıyla birlikte etkilenen hesabın diğer Tweet’lere cevap olarak attığı Tweet’ler takipçileri tarafından görülmemeye başlıyor.

Kısa bir süre önce Twitter’ın en büyük bireysel hissedarı haline gelen Musk, Twitter yönetim kuruluyla yaşadığı sorunlar ile yine gündeme gelmişti. Sosyal medya platformunun tamamını satın almak istediğini açıklayan Musk’a yönetim kurulundan ret cevabı verilmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail