ABD Başkanı Joe Biden’ın Kripto Para Emrine Cevap Vermek İçin Son Hafta: İşte Beklenen Raporlar!

ABD başkanı Biden’ın kripto paralar hakkınaki başkanlık kararnamesine kurumların vereceği yanıtların büyük kısmı yakında hazır olacak.

9 Mart tarihli emir uyarınca, kurumlardan gelen yedi raporun emrin yayınlanmasından 120 gün sonra Beyaz Saray’a gönderilmesi gerekiyor ki bu da son tarihin ABD’deki İşçi Bayramı’ndan sonraki gün olan 5 Eylül olduğunu gösteriyor. İşçi Bayramı ABD’de federal bir tatil günüdür.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Kripto Para Emrine Yanıtların 5 Eylül’den Önce Verilmesi Gerekiyor

Yürütme emri kurumlar arası işbirliği ihtiyacını vurgularken, emirler ve bunların öncü kurumları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

Hazine Bakanlığı: Merkez bankası dijital para birimi yani CBDC’ler ile ilgili olarak FED ile işbirliğine özel ilgi gösteren bir rapor. CBDC’ler Yürütme Emri’nin yayınlanmasından bu yana Washington’da şaşırtıcı derecede tartışmalı bir konu haline geldi.

Bilim ve Teknoloji Ofisi: CBDC’lerin uygulanmasının zorluğu ve olasılığına ilişkin teknik bir analiz.

Adalet Bakanlığı: Kongre’nin CBDC çıkarmak için yeni bir yasa çıkarması gerekip gerekmediğine dair yasal bir değerlendirme, ki Cumhuriyetçiler bu konuda ısrarcı.

Hazine ve başlıca piyasa ve tüketici koruma kurumları: Piyasa ve ödemelerdeki dijital varlıkların riskleri ve faydaları üzerine bir rapor.

Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi: Farklı zaman aralıklarında enerji dönüşümlerinde kriptonun rolü üzerine bir rapor. Bu konu tartışmalı olup, kripto para eleştirmenleri sıklıkla Proof of Work madenciliğini telafi edilemez bir elektrik israfı olarak nitelendirmektedir. Kripto sektörü temsilcileri ise PoW’un yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesinden para kazandırabileceğini söylüyor.

Adalet Bakanlığı, Hazine ve İç Güvenlik Bakanlığı’nın da katkısıyla: Kolluk kuvvetlerinin “dijital varlıklarla ilgili suç faaliyetlerinin tespit edilmesi, soruşturulması ve kovuşturulmasındaki” rolü.

Ticaret Bakanlığı: Dijital varlık teknolojilerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin ekonomik rekabet gücünü artırmaya ve bu teknolojilerden yararlanmaya yönelik bir kılavuz.

Biden’ın Yürütme Emrine bazı yanıtlar hali hazırda sunuldu. Adalet Bakanlığı ve Hazine’den gelen iki yanıt özellikle uluslararası perspektife odaklandı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!