ABD Eski Hazine Bakanından Bitcoin (BTC) Açıklaması!

ABD’nin mevcut Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Bitcoin (BTC) hakkında defalarca olumsuz açıklamada bulundu. Bitcoin’in balon ve tehlikeli bir varlık olduğunu vurgulayan Mnuchin’e yanıt ise ABD eski Hazine Bakanı Lawrence H. Summers‘dan geldi. Summers, Bitcoin’in bir balon olmadığını ve kalıcı olduğunu düşünüyor.

ABD Eski Hazine Bakanı: Bitcoin Kalıcı Olacak

Summers, Bitcoin’in balon olup olmadığı sorusuna yanıt verip, bunun balondan çok uzak bir konumda olduğunu belirtti ve ekledi:

Ben bunun (BTC) önümüzdeki altı aylık süreçteki fiyat dalgalanmalarına yönelik bir tahminde bulunmayacağım ancak bence kurumlar bunu sevdi ve (Bitcoin) kalıcı olacak. Bütün her şeyin çökeceğini düşünmüyorum.”

Bitcoin fiyatının defalarca yükseliş ve sert düşüşler yaşadığını belirten Summers, bunun dayanıklı olduğunun kanıtlandığını belirtti. İnsanlar BTC’ye yöneldikçe kısıtlı arzından dolayı fiyat artışı yaşayacağını ima eden Summers, BTC için oldukça net bir açıklamada bulundu.

Clinton döneminin Hazine Bakanı olarak görev alan Summers, aynı zamanda Obama döneminde de Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konseyi Başkanı konumundaydı. Dünya Bankası’nın baş ekonomisti olarak da çalışmış olan Summers’ın Bitcoin hakkında yaptığı açıklamalar ise bir hayli değerli.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve diğer önde gelen liderlerin olumsuz BTC açıklamalarına rağmen ünlü ekonomistlerin hala BTC tarafında olduğu görülüyor. Lagarde, BTC’nin sadece kara para aklamak için kullanıldığını belirtse de Summers’ın açıklamaları BTC’nin değer saklama aracı olduğuna işaret ediyor. Kimin haklı çıkacağını ise zaman gösterecek.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)