ABD’de Dava Açılan Bitcoin Borsası Binance’ten Düzenleyici Hamlesi Geldi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Kanada iştiraki Binance Canada, Kanadalı düzenleyicilere bir Ön Kayıt Taahhütnamesi (PRU) sunarak, özel olarak Kanada pazarı için yeni bir ticaret platformu başlatma niyetinin sinyalini verdi.

Şirket, Binance Kanada’nın Tescili İçin Başvuru Yaptı

PRU, 31 Mart 2023 tarihinde Alberta Menkul Kıymetler Komisyonu’nun (ASC) yanı sıra Kanada’nın eyalet ve bölge menkul kıymetler düzenleyicilerinin çatı kuruluşu olan Kanada Menkul Kıymetler Yöneticileri’nin (CSA) diğer üyelerine de sunuldu.

PRU, Binance Canada’nın kullanıcı varlıklarının yönetimi ve saklanması, kullanıcı koruma önlemleri, uyum yükümlülükleri ve diğer operasyonel konular dahil olmak üzere Kanada menkul kıymetler yasaları ve düzenlemelerine uygun olarak nasıl faaliyet göstermeyi planladığını özetliyor.

Söz konusu PRU ayrıca, yeterli kullanıcı fonu koruması ve güvenliği sağlamak için alınan önlemler de dahil olmak üzere Binance’in finansal ve operasyonel yükümlülüklerini detaylandırmaktadır.

Binance Canada, PRU tamamlandıktan ve CSA üyeleri tarafından kabul edildikten sonra hesaplarını ve fonlarını yeni platforma nasıl taşıyacaklarına ilişkin ayrıntılarla birlikte Binance.com’un her bir Kanadalı kullanıcısıyla doğrudan iletişime geçeceğini söyledi.

Binance Canada, bu süreci tüm kullanıcılar için kolay ve sorunsuz bir hale getirmeye kendini adadığını söyledi.

Kanada son yıllarda kripto sektörünü düzenlemek için adımlar atıyor. Haziran 2020’de CSA, menkul kıymetler yasalarının kripto varlık ticaret platformlarına nasıl uygulandığına dair bir kılavuz yayımlamıştı.

Temmuz 2020’de Kanada Finansal İşlemler ve Raporlar Analiz Merkezi (FINTRAC), Kanada’da faaliyet gösteren veya Kanada’daki müşterilere hizmet veren kripto işletmeleri için para hizmetleri işletmeleri olarak kaydolmalarını ve kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı yükümlülüklerine uymalarını gerektiren yeni kurallar getirmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!