ABD’den Beklenen Veriler Geldi: İşte Bitcoin’in (BTC) Tepkisi!

ABD Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Endeksi (PCE) 4.4 olarak açıklandı. (Beklenti %4.4)

Aylık veri de beklentiler dahilinde %0.3 olarak açıklandı.

ABD Verisine Bitcoin’in Tepkisi Nasıl Oldu?

Bitcoin fiyatı gelişmeye ilk etapta yükseliş ile tepki verdi ancak daha sonra veri öncesi seviyesine indi:

BTC fiyatında 16:30’da açıklanan veriyle birlikte tepkiyi gösteren grafik.

ABD Ekonomik Analiz Bürosu’nun Cuma günü yayınladığı rapora göre, ABD’de Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi ile ölçülen enflasyon, Kasım ayındaki %5,5 seviyesinden Aralık ayında yıllık bazda %5’e geriledi.

ABD’de mal ve hizmetlerin maliyeti Aralık ayında %0,1 gibi düşük bir oranda artarak enflasyonun durulduğuna dair bir işaret daha verdi ve bu da ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yakında artırmayı durdurmasına kapı araladı.

FEd’in kullanmayı tercih ettiği veri olan PCE endeksine göre enflasyon oranı geçen yazdan bu yana hızla düşüş gösterdi. Düşen petrol fiyatları bunda büyük rol oynamıştır, ancak enflasyon daha geniş anlamda düşüş eğilimi sergiliyor.

Yeni ABD hükümet verilerine göre fiyatlardaki yıllık artış bir önceki ay %5.5 ve geçen yaz %7 ile 40 yılın en yüksek seviyesinden Aralık ayında %5’e geriledi.

Bu, son 15 ayın en küçük yükselişi olmakla birlikte, yıllık enflasyonun %2’nin altında olduğu pandemi öncesi seviyelerin hala oldukça üzerinde.

Daha yakından takip edilen çekirdek endeks geçen ay Wall Street’in tahminlerine paralel olarak %0.3 oranında ılımlı bir artış gösterdi.

Son 12 ayda çekirdek enflasyon oranındaki artış %4.7’den %4.4’e geriledi. Bu aynı zamanda son 14 ayın en düşük seviyesi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!