ABD’li Senatörler, Mark Zuckerberg’i Kripto Paralar Konusunda Sorguluyor! İşte Detaylar

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’nin altı Demokrat üyesi Meta Platforms (eski ismiyle Facebook) CEO’su Mark Zuckerberg’e bir mektup göndererek şirketin Facebook, Instagram ve WhatsApp platformlarında kripto para dolandırıcılığıyla mücadele etmek için neler yaptığını sordu.

New Jersey’den Bob Menendez liderliğindeki senatör grubunda Ohio’dan Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown ve Massachusetts’ten Elizabeth Warren da yer alıyor.

ABD’li Senatörler, Kripto Para Dolandırıcılıklarının Önemli Bir Kısmının Mark Zuckerberg’in Platformlarından Kaynaklandığını İddia Ediyor

Senatör grubu, dolandırıcılıkların kullanıcılara toplamda 417 milyon dolarlık bir zarar verdiğini belirtirken yayınladıkları mektupta şunları söyledi:

“1 Ocak 2021’den 31 Mart 2022’ye kadar FTC’ye (Federal Ticaret Komisyonu) yapılan ve kripto para içeren dolandırıcılık raporlarının %49’unda dolandırıcılığın sosyal medya kaynaklı olduğu belirtildi.

Kripto dolandırıcılığı sosyal medyada yaygın olsa da, Meta’nın bazı siteleri dolandırıcılar için özellikle popüler avlanma alanlarıdır.”

Senatör grubu, Meta’nın Bitcoin ve kripto para dolandırıcılarını önceden tespit edip ortadan kaldırmaya yönelik mevcut politikalarını açıklamasını, platformlarındaki kripto reklamlarının dolandırıcılık olmadığını doğrulamaya yönelik prosedürlerini anlatmasını ve dolandırıcıların izini sürmek için emniyet güçleriyle ne ölçüde işbirliği yaptığını belirtmesini istiyor.

Eski ismi Facebook olan şirketin kendisi de kısa bir süre önce Libra isimli bir kripto projesine ev sahipliği yapıyordu. Stablecoin olarak düşünülen bu paranın ismi ilk olarak Diem şeklinde değiştirildi ve ardından da projenin rafa kaldırıldığı resmi olarak duyuruldu.

Mark Zuckerberg, son zamanlarda özellikle Metaverse sektörüne ağırlık veriyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Sanki para ile dolandırıcılık olmuyordu? Parayı mı yasakladınız yüzyıllardır?! İki yüzlüler! Alay edilecek duruma düştüğünüzü görmek isterdim.