ABD’li Üst Düzey Yöneticiden, UST ve USDT Açıklaması

ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) Başkanı Michael Hsu, UST krizi sonrasında stablecoinler genelinde önemli bir uyarıda bulundu.

Aslında UST krizi sonrasında bütün gözler stablecoinlere çevrilse de USDT gibi devler ayakta kalmayı, yara alsalar da başardılar.

Şimdi ise USDT hakkında yeni bir uyarı basına sızdırıldı.

USDT Güvenli mi?

ABD’nin bankacılık denetleme kurulunun başkanı, USDT’nin de yatırımcılar için güvenli olmayabileceğini aktarmakta.

Terra (LUNA) ağının çökmesi ve bunun Terra Classic olması sonrasında, UST isimli stablecoin ise piyasadan tamamen silindi.

60 milyar dolarlık varlık, bir anda ortadan kayboldu. Hsu ise CNBC ile yaptığı röportajında LUNA’nın ve UST’nin çöküşünün sistemdeki açıkları ortaya çıkardığını vurguladı.

Bence gerçekten ilginç olan şey TerraUSD’nin bir algoritmik stablecoin olmasıydı. Tether böyle değil. Tether bir algo stablecoin değil. Bu belirli varlıklar tarafından desteklenmekte. Ancak yine de biri diğerine de bulaştı ve ikisi birbirini etkiledi. İşte bu kötü senaryoları akıllara getiriyor.

OCC Başkanı, bunun regülasyon eksikliğinden kaynaklandığını düşünmekte.

Bankacılık regülatörleri ve benim gibi insanlar için bu benzer bir hikaye. Bu sebeple regülasyona ihtiyaç var ve bence burada bankalara uygulanana benzer bir regülasyon durumu düzeltebilir.”

Terra’dan diğer stablecoinlere de bunun bulaştığını ve korku etkisinin sürdüğünü ifade eden yönetici, regülasyon olsa bunun olmayacağını vurguladı.

İnsanların bu varlıkları görmek istediğini vurgulayan Hsu, regülasyon olmazsa sektörün tehlikede olduğunu aktardı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!