ABD’li Yatırım Bankası Bitcoin’de Yükseliyor! Savaş Katalizör Oldu!

ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley’in kripto para lideri Sheena Shah, Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte benimsenmesi ve kullanımı daha da artan kripto para birimleri ile ilgili konuştu.

Kripto Paralar Bir Para Birimi Olarak Kullanılmaya Başlandı!

Morgan Stanley’in “Piyasadaki Düşünceler” isimli podcastinde konuşan Sheena Shah, hem tüketicilerin hem de işletmelerin kripto para birimlerini işlemlerinde daha fazla kullandığını belirtti.

Shah, artan kripto para kullanımının ABD Dolarının egemenliğine meydan okuyacağını ve bir para birimi olmaya başlayabileceğini savundu.

“Tüketiciler ve işletmeler giderek daha fazla kripto para biriminde işlem yapmak istiyor.

Kriptoda işlem yapmak kolaylaştıkça ve yasal düzenlemeler tanımlandıkça kripto para birimleri bir para birimi olmaya başlayabilir.”

Kripto para birimlerine karşı çıkanların aksine Sheena Shah, kripto para birimlerinin günlük mal ve hizmet alımları için daha fazla kullanılmaya başladıkça fiyatların da daha istikrarlı olacağını söyledi.

Sheena Shah’ın söylemleri doğrultusunda bazı kurumsal şirketler, belediyeler yada ülkeler kripto paraları bir para birimi olarak kullanma konusunda adım atmaya devam ediyor.

Bu konuda bir ilki gerçekleştiren El Salvador 2021 yılının Eylül ayında Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmişti. Yine geçtiğimiz günlerde Brezilya şehri Rio de Janeiro, 2023 yılından itibaren vergiler için kripto para ödemelerine izin vereceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde kripto para birimlerinin artan popülaritesine dikkat çeken IMF başkan yardımcısı Gita Gopinath da Rusya -Ukrayna savaşı ile birlikte kripto para kullanımının arttığını ve ABD Doları’nın hakimiyetinin azaldığını söylemişti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!