ABD’nin Açıklamasının Ardından Bu Platform ve Altcoininden Büyük Kaçış Var!

Tornado Cash (TORN), ABD Hazinesi tarafından yaptırıma tabi tutulduktan sonra para yatırma işlemlerinde büyük bir düşüş ve para çekme işlemlerinde bir artış gördü.

Tornado Cash Platformu, ABD’nin Hamlesinden Sonra Yatırım Oranında Bir Hafta İçerisinde Yüzde 78.5 Düşüş Gördü

The Block Research’ün verilerine göre, yaptırımların uygulanmasından bu yana protokole sadece 6 milyon dolar yatırıldı. Bu oran, bir önceki hafta içerisinde gerçekleşene kıyasla %78.5’lik bir düşüş anlamına geliyor.

Aynı zamanda, kullanıcılar platformdaki fonlarını çekmek için harekete geçti ve bu da genel olarak işlem hacminin artmasına neden oldu. Yaptırımların açıklanmasından bu yana protokolden 62 milyon dolar çekildi ve adreslerinde tutulan kripto miktarı %15 oranında azaldı. Bunun 14.7 milyon doları yalnızca ilk üç saat içinde çekildi.

Yaptırımların protokolün kullanıcıları üzerinde başka etkileri de oldu. Circle, adreslerde bulunan 75.000 USDC’yi dondurdu, kripto para altyapı hizmetleri protokole erişimi sınırlamaya başladı ve merkeziyetsiz borsa dYdX protokole bağlı hesapları engellemeye başladı.

Bunun ardından bir kullanıcının, yaptırım uygulanan cüzdanlardan Jimmy Fallon, Logan Paul, Randi Zuckerberg ve Shaq gibi önemli kripto ünlülerine ait cüzdanlara küçük miktarlarda Ethereum göndererek yaptırımları protesto ettiği görüldü.

ABD yaptırımlarının ardından Tornado Cash’in yerel altcoini TORN fiyatındaki büyük düşüşü gösteren haftalık grafik.

Tornado Cash, özellikle Kuzey Koreli hackerların çaldığı kripto paraları aklamak için kullandığı bir platformdu. ABD’nin ilk etapta uyarı gönderdiği merkeziyetsiz platform, gerekli şartları sağlayamadığı gerekçesiyle kısa bir süre önce altcoininin fiyatında da büyük bir düşüşe sahne olmuştu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!