ABD’nin Büyük Borç Limiti Yasasında Olumlu Bitcoin ve Kripto Para Gelişmesi!

Ohio’dan bir Cumhuriyetçi ve kripto paraların güçlü bir destekçisi olan Kongre Üyesi Warren Davidson, Twitter’da Başkan Joe Biden ile vardıkları borç limiti anlaşmasının bir bölümünün, Bitcoin ve kripto madencileri için elektrikte önerilen %30 DAME vergisinin kaldırılmasını içerdiğini doğruladı.

Bitcoin ve Kripto Para Vergisi Talebi, Borç Limiti Yasasıyla Kaldırıldı

Merkeziyetsiz Varlık Madenciliği Vergisi anlamına gelen DAME vergisi, Biden yönetiminin bu yılın başlarında bütçe planında önerdiği tartışmalı bir önlemdi.

Vergi, Bitcoin ve Ethereum gibi merkezi olmayan ağlarda işlemleri doğrulamak ve yeni paralar üretmek için güçlü bilgisayarlar kullanan kripto madencileri tarafından kullanılan elektriğe %30 tüketim vergisi uygulayacaktı.

Vergi, gelirleri artırmayı ve büyük miktarda enerji tüketen ve sera gazı emisyonlarına katkıda bulunan kripto madenciliğinin çevresel etkilerini caydırmayı amaçlıyordu. Ancak birçok kripto tutkunu ve endüstri grubu verginin adil olmadığını, cezalandırıcı olduğunu ve gelişmekte olan sektörde inovasyonu ve büyümeyi engelleyeceğini savundu.

Kongre’de Blockchain Caucus’un eş başkanlığını yürüten ve kripto dostu düzenlemeleri teşvik etmek için birkaç yasa tasarısı sunan Davidson, DAME vergisinin önde gelen muhaliflerinden biriydi.

Ülkenin borçlanma limitini Ocak 2025’e kadar askıya alacak ve önümüzdeki iki yıl boyunca hükümet harcamalarını sınırlayacak olan borç limiti anlaşması müzakereleri sırasında vergiyi engellemek için çok mücadele ettiğini söyledi.

Davidson, Cumartesi günü Davidson Cumartesi günü 99 sayfalık yasanın linki ile birlikte bir tweet attı:”Borç Limiti, İşte tasarı metni. Düşünceleriniz nelerdir?”

Takipçilerinden biri cevap verdi: “Belgeyi inceledim, bitcoin madenciliğinden bahsedilmiyor, bu yönetimin DAME tüketim vergisi teklifinin iptal edildiği anlamına mı geliyor?”

Davidson cevap verdi: “Evet, zaferlerden biri de önerilen vergilerin engellenmesidir.”

Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy arasında haftalardır süren gergin görüşmelerin ardından Cuma gecesi açıklanan borç limiti anlaşmasının, Hazine Bakanı Janet Yellen’in milletvekillerinin zamanında harekete geçmemesi halinde ABD’nin borç yükümlülüklerini yerine getiremeyebileceği uyarısında bulunduğu 5 Haziran tarihinden önce Kongre’nin her iki kanadı tarafından da onaylanması gerekiyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!